Tvoj účet nieje VIP.
Preto sú tvoje funkcie a možnosti značne obmedzené.
Pre aktiváciu VIP klikni sem.

Brana smrti (2014)(CZ)[TvRip][720p] = CSFD 76% | SkTorrent.eu

Cz-SkTorrent open Tracker, na volné zdieľanie súborov. Pridajte sa k našej komunite a získajte prístup k tisícom torrentov.

  • vysoká rýchlosť
  • úplne zdarma
  • prevažne Slovenská a Česká scéna
  • ste tu s nami už 10 rokov - Ďakujeme
  • Vitaj Guest (Login) Ako stahovat
    torrenty?
    Torrenty:
    v1 textová
    v2 obrázková
    Ako sa stat
    Uploaderom
    Online
    Filmy
    Forum
    Pravidlá
    SkTSocial
    BitTorrent
    klient
    Meno: Heslo:
    Zaregistrovat
    Po zaregistrovaní mozte volne stahovat
    Zabudol som heslo

    Brana smrti (2014)(CZ)[TvRip][720p] = CSFD 76% Názov:Brana smrti (2014)(CZ)[TvRip][720p] = CSFD 76% Hodnocení:N/A Stiahnut
    Pozriet Online
    Kategória:Seriál - Velikost:9.2 GB BitTorrent klient
    Pridaný: Súbory:
    Skontrolován:2015-04-24 Peerov:1 (Seed: 0, Leech: 1)
    Zaner:Dokumentarny Uploader:Uvidis, az ked budes
    VIP
    Kúp nám Pivo 1,10€

    Kúp nám Pivo

    Pridaj do zalozky
    Pridaj do zalozky





    Brána smrti TvRip 13 dílný seriál + bonus: Rozhovor s režisérem Viliamem Poltikovičem



    Rok vydání: 2014
    Délka: 13 x 26 minut + bonus 8 minut
    Jazyk: CZ
    Titulky: nejsou
    CSFD: http://www.csfd.cz/film/359031-brana-smrti/

    Náhledy:


    Brána smrti nabízí divákům zcela jiný pohled na smrt, než je běžné. Většina lidí má ze smrti strach, je to pro ni téma depresivní a schovává se před ní. V seriálu však poznáme, že lidé napříč historií i kulturami většinou pojímají život a smrt jako proměny našeho věčného bytí. K pokračování života po smrti se hlásí i mnozí moderní vědci a odborníci – zjišťují, že po smrti je to vlastně mnohem zajímavější... Zároveň v seriálu najdeme inspiraci, jak se vypořádat s odchodem blízkých, jak se připravit na vlastní smrt i jak vlastně žít.

    1. Konec nebo začátek?
    První díl se zabývá definicí smrti z odborného pohledu a neuchopitelností smrti z našeho běžného nazírání. Poznáme pojetí smrti v pravěku a u tzv. přírodních národů v Amazonii, Austrálii, Papuy a Africe.

    2. Předkové vzdálení i blízcí
    Do pojetí smrti ve starověku nahlédneme prostřednictvím kultur Mezopotámie, Persie, Indie, Číny, Egypta, Řecka, Keltů, Germánů, Slovanů a kultur, které prosluly lidskými oběťmi - náboženské kulty Mayů, Aztéků i Toltéků. Smrt zde také není chápána tragicky, být obětován je poctou.

    3. Vše se vrací
    Současné duchovní kultury v tomto díle reprezentuje hinduismus a buddhismus. S konceptem karmy a reinkarnace, smrti a života nás seznámí duchovní osobnosti Indie (včetně nevýznamnějšího představitele hinduismu), Tibetu (dalajlama) i Japonska (arciopat). Poznáme i osobité a pro nás nezvyklé pohřební obřady v Indii, na Bali a v Tibetu.

    4. Víra v jediného Boha
    Největší monoteistická náboženství dneška – judaismus, křesťanství a islám mají v pojetí života a smrti mnoho společného. Jsou zde zdůrazněny osobité inspirující přístupy daných vyznání i mystické pojetí – zejména v křesťanství. Uvidíme mimo jiné posvátná místa Izraele, ukřižování na Filipínách, mešity a život v Kašmíru a v Dubaji.

    5. Strach
    Pátý díl analyzuje strach ze smrti, ze kterého se odvíjejí všechny ostatní strachy a jak se s ním vypořádat. Zabývá se i povrchní bulvarizací smrti v médiích a jejím vlivem na nárůst násilí. Díl uzavírá kontroverzní téma eutanázie.

    6. Mezi světy
    Téma zkušenosti blízké smrti nám představí lidé, kteří jí prošli i odborníci, kteří se jí zabývají – zejména Raymond Moody, dlouholetý badatel a autor světových bestselerů na dané téma. Všem tato zkušenost výrazně změnila přístup ke smrti i životu. Podle výzkumů se zdá, že vědomí je nezávislé na mozku, že naše realita, ve které žijeme, není jediná a nejzajímavější a že to podstatné v našem životě je být dobrým láskyplným člověkem.

    7. Odchody blízkých
    Podněty i konkrétní návody jak se vypořádat s odchodem našich nejbližších dostaneme od odborníků i od lidí, kteří si tím prošli. Velmi silné a inspirativní jsou právě konkrétní osobní příběhy – manželky, která přišla o manžela, s nímž měla čtyři děti a páté na cestě a pak dvojice mladých manželů, kterým se narodilo mrtvé dítě.

    8. Umírání jako cesta
    Jak se připravit na smrt, jak zemřít bez bolesti a co nejlépe? Odpovědi přinese tento díl prostřednictvím odborníků i osobních zkušeností. Seznámíme se i s významnou hospicovou péčí a poznáme, jak se odchází v domě pro umírající Matky Terezy v Kalkatě.

    9. Nečekaná terapie
    Mnohé přírodní národy dokážou v tzv. rituálech přechodu navodit sugestivní prožitek smrti. Důsledkem toho je nejen ztráta strachu ze smrti, ale přicházejí i nečekaná vyléčení často i z velmi závažných onemocnění. I dnes se tím zabývají speciálně zaměření terapeuti či speciální techniky – např. buddhistická phowa. Výsledky jsou opravdu překvapivé.

    10. Duchové přicházejí
    Komunikace s duchy zemřelých je tradiční ve všech kulturách, své kořeny má už v šamanismu. U nás je tradiční spiritismus, kontakt s duchy prostřednictvím médií. Uvidíme obdivuhodné mediální kresby a zavítáme i na Haiti, kde je rozšířené vúdú i oživování mrtvol – vytváření zombií. Zcela ojediněle se zde podařilo natočit velký noční obřad vúdú s šokujícími výjevy.

    11. Snová setkání
    Mnozí prožívají spontánní kontakty s duchy zemřelých. Zejména jde o případy, kdy zemře někdo hodně blízký – manžel, manželka, partner, dítě. Tato setkání bývají neobyčejně silná a dochází i překvapivému předávání ověřitelných informací, které se zatím z vědeckého pohledu nedá moc vysvětlit.

    12. Veselá kmotra
    V některých kulturách je tradiční nepojímat smrt a místo věčného odpočinku tragicky jako například v Číně nebo na Havaji. Je to možné i u nás – záleží na osobním přístupu, poznání. Ztělesněním veselého přístupu ke smrti a zemřelým je svátek mrtvých neboli dušičky v Mexiku. Součástí svátku jsou například čokoládové a cukrové lebky, veselé průvody v maskách smrtek a celonoční hodování a popíjení na hrobech blízkých.

    13. Z housenky motýlem
    Lidé, kteří jsou v kontaktu s porody i se smrtí, vidí velkou podobnost v obou přechodech – jsou to „stejné dveře", které se jen jednou otevřou sem a pak na druhou stranu. Nad věčností života a pojetím smrti jako proměny v nekonečném koloběhu proměn v nekonečně rozmanitém stvoření se zamýšlejí významné duchovní osobnosti, odborníci, vědci, šamani i tzv. obyčejní lidé. Vyslovují přesvědčení, že smrt je jen zánik těla, formy. Vědomí či duše podstupuje další objevitelskou cestu.


       
       









    sgabi8888, paulusek, pipovamos, R3RED7, oldo28,

    + Pridaj vlastnu verziu tohto torrentu +


    Upozornenie:
    Ziadny zo zobrazených súborov sa nenachádza na tomto serveri. Server slúzi len k síreniu vlastnorucne vytvorených aplikácií, videí, hudby ai. Autori stránok nenesú ziadnu zodpovednost za zverejnené odkazy, komentáre a obsah súborov. Vsetky komentáre, odkazy, súbory ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi sem vkladáte na vlastnú zodpovednost. Autori stránok si vyhradzujú právo cenzúry odkazov, komentárov príp. súborov, ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi a dobrými mravmi. Dodrzujte pravidlá!





    0
    R3RED7
    Ratio 0.18

    Clen

    30/09/2023 21.23.53
    Pripájam sa k žiadosti o SEED, ďakujem.

    0
    monikaj
    Ratio 0.15

    VIP

    30/09/2023 21.20.15
    prosím o seed, děkuji


    Back

    Na serveru se nenalézají zádne soubory. Za odkazy jsou výhradně zodpovědní uzivatelé a návstěvníci tohoto trackeru. Administrátor není zodpovědný za pridaný obsah ani za skody zpusobené uzivateli. Nesmíte pouzívat tuto webovou stránku pro distribuovaní nebo download zádného materiálu pokud nemáte povolení od príslusného vlastníka práv. Uzivatelé jsou zodpovědní za dodrzování těchto pravidel a podmínek. Owner má právo kdykoliv změnit pravidla tohoto trackeru.

    [ Script trval: 0.254 sec. ] - [ GZIP: disabled ]
    Je zhruba 03:04
    sql

    TOPlist