Tvoj účet nieje VIP.
Preto sú tvoje funkcie a možnosti značne obmedzené.
Pre aktiváciu VIP klikni sem.

Fotografie / Photo E01-E12 (2012)(CZ)[WebRip][720p] | SkTorrent.eu

Cz-SkTorrent open Tracker, na volné zdieľanie súborov. Pridajte sa k našej komunite a získajte prístup k tisícom torrentov.

  • vysoká rýchlosť
  • úplne zdarma
  • prevažne Slovenská a Česká scéna
  • ste tu s nami už 10 rokov - Ďakujeme
  • Vitaj Guest (Login) Ako stahovat
    torrenty?
    Torrenty:
    v1 textová
    v2 obrázková
    Ako sa stat
    Uploaderom
    Online
    Filmy
    Forum
    Pravidlá
    SkTSocial
    BitTorrent
    klient
    Meno: Heslo:
    Zaregistrovat
    Po zaregistrovaní mozte volne stahovat
    Zabudol som heslo

    Fotografie / Photo E01-E12 (2012)(CZ)[WebRip][720p] Názov:Fotografie / Photo E01-E12 (2012)(CZ)[WebRip][720p] Hodnocení:N/A Stiahnut
    Pozriet Online
    Kategória:Dokument - Velikost:8.6 GB BitTorrent klient
    Pridaný: Súbory:
    Skontrolován:2017-04-02 Peerov:2 (Seed: 0, Leech: 2)
    Zaner:Dokumentarny Uploader:Uvidis, az ked budes
    VIP
    Kúp nám Pivo 1,10€

    Kúp nám Pivo

    Pridaj do zalozky
    Pridaj do zalozky




    Jazyk: CZ
    Bonusy: Ne
    Titulky: CZ - pro neslyšící
    Originální název: PHOTO
    Rok výroby: 2009 - 2013 ( dabing 2016 )
    Vysílání: leden - březen 2017
    Délka: 12 x 26 min. ( cca )
    http://www.csfd.cz/film/342794-fotografie/prehled/



    Popis:      

    Primitivové / Les primitifs de la photographie 1850-1860 - 8.1.2017 - 22:15 - 26 min.
    Kapitoly z dějin fotografie: Surrealismus, primitivismus, experimenty, objevitelé - moderní styl a tempo.

    Kolem roku 1860 se Nadar rozhodl pro radikální změnu. Poté, co vytvořil asi stovku portrétů, zlákalo ho cestování, lety balónem, první prototypy vrtulníku. Koncem tohoto desetiletá se od fotografie odvrátili všichni Francouzi a Angličané, kteří tolik bojovali za její uznání jako umění. I Charles Negre a Hyppolite Bayard přestávají fotografovat a upadnou v zapomenutí.


    Nová německá objektivita / Photo: la nouvelle objectivité allemande - 15.1.2017 - 23:10 - 26 min.
    Bernd a Hilla Becherovi osvobodili svůj obor od expresionistického bloumání.

    Koncem šedesátých let poznamenal severní Evropu konec éry uhlí a železa. Ocelárny i doly byly postupně zavírány. To přineslo radikální změnu společnosti i krajiny. Mladá dvojice německých fotografů, Bernd a Hilla Becherovi chtěli na zanikající svět uchovat památku, a proto se rozhodli systematicky fotografovat průmyslové stavby, určené k demolici. Vzniklo pozoruhodné dílo, výrazně přesahující hranici archivu.

    Inscenovaná / La photographie mise en scène - 22.1.2017 - 22:15 - 26 min.
    Objektivita a imaginace.

    Všechny inscenované fotografie mají něco společného. Pohrávají si s objektivitou fotografického záznamu, s přesností a s neutrálním pohledem. Přitom však - stále v rámci reality - otevírají imaginární prostory, kde se každý může pohybovat podle toho, kam ho vítr - nebo vlastní fantazie - zavanou.

    Piktorialismus / Pictorialismes - 29.1.2017 - 22:20 - 26 min.
    Mezi naturalismem a symbolismem.

    Od konce devatenáctého století až do první světové války se největší evropští i američtí fotografové pokoušeli soupeřit s malířstvím. Se všemi jeho obory. V roce 1910 tentýž fotograf vytvořil fotografii s názvem Interpretace Picassa, Rychlík. Odkaz na kubismus je zřejmý, obraz už tolik ne. Tato přeměna zvaná piktorialismus je reakcí na krizi. Půl století po svém vynálezu fotografie jako by sama zpochybňovala svou podstatu. Nebo naopak rozvíjí svoje možnosti?

    Nová vize / Nouvelle Vision - La photographie expérimentale des années 20 - 5.2.2017 - 22:15 - 26 min.
    Experimenty dvacátých let minulého století.

    Moderní člověk, vyzbrojený všemožnými protézami, místo oka má fotoaparát. To je také novinka. Od fotoaparátu se žádalo už od chvíle, kdy byl vynalezen, aby se vyrovnal lidskému oku. Nyní se žádá po oku, aby se učilo od fotoaparátu. Jenže nová vize pouze nežertuje, má také teoretické základy. Ty se tváří stejně přísně jako milimetrový papír na autoportrétu - pořízeném pomocí surimprese - ruského konstruktivisty Ela Lisického. (surimprese, El Lisickij). Pro konstruktivisty je umělecká činnost nedílně spjata s revoluční aktivitou.

    Surrealistická / La Photographie surréaliste - 12.2.2017 - 23:00 - 26 min.
    Mix vážnosti, humoru a imaginace.

    „Nic není větším obhájcem surrealismu než fotografie,“ napsal Salvador Dalí v roce 1925. „Je to nejspolehlivější vehikulum poezie, nejlepší nástroj na zachycení vztahů mezi realismem a surrealismem.“ Fotografie coby dokumentární nástroj umožňuje zachytit bezděčnou poezii malovaných kulis obrazů na slavnostech a poutích. I nečekané setkání, které zachytil Man Ray. Kocour v botách může na rohu ulice v Antibes sousedit s markýzem de Sade. Či prapodivně naaranžovanou výlohu lékárny … Autorem těch snímků je český fotograf Jindřich Štýrský. Tyto scény fotil bez sebemenší úpravy, bez jakéhokoli uměleckého zásahu. Jeho cílem bylo zachytit surrealismus, ukrytý v samotné realitě - v co nejprostší podobě. Jedinou stopou jeho přítomnosti je sotva viditelný odraz těla, ze všech sil nesoucího hlavu vousaté figuríny.

    Intimní / La Photographie de l'Intime - 19.2.2017 - 22:15 - 26 min.
    Touha po bezprostřední upřímnosti.

    V roce 1911 jistý šestnáctiletý amatér fotografoval - pro vlastní potěšení - dámy v Bouloňském lesíku. O půl století později uspořádalo newyorské Muzeum moderního umění tomuto amatérovi velkolepou výstavu. Jeho dílo, původně sloužící výhradně soukromým účelům, náhle kritika označuje za půvabné a moderní. Fotoaparát zaznamenává pouhé zdání, světlo odražené fotografovaným objektem. Záleží pouze na fantazii pozorovatele.

    Vynálezci / Les Inventeurs - 26.2.2017 - 22:20 - 26 min.
    Jak znázornit skutečnost prostému oku neviditelnou.

    Nová kapitola dějin fotografie se otevírá, když se podaří reprodukovat skutečný vzhled se všemi prohlubněmi, reliéfy, s rozdíly světla, materiálů i hmoty. Jde o obrázek zachycený na dálku optickým přístrojem, známým už od antiky. Camera obscura. Fotografovaný objekt je umístěn vedle camery obscury. V jedné stěně je proražena dírka. Toto optické zařízení používali už renesanční malíři. Pomáhalo jim přesně reprodukovat věrné obrazy krajiny nebo architektury. Roku 1827 jistý francouzský geniální vynálezce, leč velmi chabý kreslíř jménem Nicéphore Niepce, dostal nápad. Využít přenosnou cameru obscuru a pokusit se zafixovat pouhým působením světla na kovovou destičku pohled z okna pokoje.

    Nalezené obrázky / Images trouvées - 5.3.2017 - 22:20 - 26 min.
    Záznamy naší společné paměti.

    Odhaduje se, že od vynálezu fotografie na počátku devatenáctého století vzniklo kolem tří set padesáti miliard snímků. Ovšem naprostá většina z nich postrádala jakýkoli umělecký záměr. Rodinné fotografie, vzpomínkové snímky amatérských fotografů a dokumentační fotografie profesionálů - ti na zakázku zhotovovali snímky na doklady, fotili krajinu, stroje či události pro tisk a pořizovali erotické snímky. Tuto obrovskou zásobárnu dnes fotografové znovuobjevují. Stává se jim surovinou pro další práci. Obrázky, pořízené někým jiným, obrázky takříkajíc nalezené - jako bývají věci ze ztrát a nálezů - či znovuobjevené najednou dostávají odlišný význam a oslovují fantazii jinak. A pak přijde k této změti snímků fotograf s darem imaginace a siláž snímků může ožít.

    Využití v tisku / Les usages de la presse - 12.3.2017 - 22:15 - 26 min.
    Capa, Lange, Evans i Koudelka.

    V době, kdy začne být novinářská fotografie uznávána jako umění, se ovšem blíží konec velké tradice žurnalistické fotografie, do níž patřili Capa, Lange a Evans. Ne však proto, že by se nedostávalo dramatických událostí nebo vynikajících fotografů. Dokazují to snímky Josefa Koudelky z invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa. Rok po této ostudné události, tedy v roce 1969 je uveřejnily Sunday Times Magazine a Look. Tyto slavné časopisy, jež celé dvacáté století popularizovaly fotografický pohled, ovšem začínají zaostávat. Předbíhá je televize s nepřetržitým proudem aktuální obrazů bez jakýchkoli dalších ambicí. Fotografie tomu musí čelit a znovuobjevovat, v čem tkví její síla. Ve schopnosti vytvářet jedinečné obrázky, schopné zapsat se do paměti. To platí například o snímku Václavského náměstí, pořízený Josefem Koudelkou den po ruské invazi. Jeho fotografie nepoukazuje pouze na běžný fakt. Sděluje mnohem víc.

    Konceptuální / La photographie conceptuelle - 19.3.2017 - 22:10 - 26 min.
    Přechod mezi ideou a obrazem.

    Fotografie je stejně jako malba pouze povrchem a reálný prostor, jaký údajně zachycuje, je pouhou iluzí. Dokazuje to snímek z roku devatenáct set šedesát osm, práce Holanďana Jana Dibbetse. Bílý čtverec v centru snímku se zdá být do obrázku domalován až dodatečně. Je to však jen iluze perspektivy. Dibbets na podlaze ateliéru opravdu narýsoval geometrický útvar, jenomže to není čtverec, ale lichoběžník. Jenže při pohledu těsně u podlahy a deformovaný širokým úhlem fotoaparátu působí jako čtverec, a navíc není jasné, do jakého prostoru patří. Jednoduchost tohoto vizuálního paradoxu ustupuje už o pár let později mnohem sofistikovanějším výtvorům. Například montáži fotografií vysokých přes tři metry, vykreslujících na stěně křivku zdánlivě pádící do nekonečna.

    Poté / Après la photographie - 26.3.2017 - 22:15 - 26 min.
    Obrázky složené z digitálních pixelů.

    V roce 1975 se objevil první prototyp digitálního fotoaparátu. Snímek už nevzniká působením světla na chemické látky, ale obraz zachycuje elektronický snímač, jehož signály se zapisují na kazetu. Končí sto padesát let vynálezů, procesů a fotoaparátů, provázejících vývoj fotografie od samého počátku. Je to konec fotografické praxe, kladoucí důraz především na okamžik záběru, na zachycení reality v ten pravý moment, slavné „klik-klak“ z reklamy Kodak. „Zmáčkněte spoušť, ostatní nechejte na nás“, hlásala dávná reklama. Od této chvíle začne být nejdůležitější právě to „ostatní“, zpracování obrázku po záběru. Digitální technika nám umožňuje pracovat, měnit tvary, strukturu, záběr, světla i barvy. Dnešní fotografové si této svobody užívají, ale rovněž ji zneužívají. Cesty k pravdě či lži byly otevřeny dokořán.


       

       
       

                                   








    silvia1511, pohee,

    + Pridaj vlastnu verziu tohto torrentu +


    Upozornenie:
    Ziadny zo zobrazených súborov sa nenachádza na tomto serveri. Server slúzi len k síreniu vlastnorucne vytvorených aplikácií, videí, hudby ai. Autori stránok nenesú ziadnu zodpovednost za zverejnené odkazy, komentáre a obsah súborov. Vsetky komentáre, odkazy, súbory ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi sem vkladáte na vlastnú zodpovednost. Autori stránok si vyhradzujú právo cenzúry odkazov, komentárov príp. súborov, ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi a dobrými mravmi. Dodrzujte pravidlá!





    0
    Wolf_CZ
    Ratio 0.96

    Clen

    27/07/2021 23.00.13
    Seed prosím, už mi to ve frontě visí dva měsíce a sem tam se kousek stáhne

    0
    frenkyboss
    Ratio 0.27

    Clen

    12/09/2020 15.50.43
    pls seeed


    Back

    Na serveru se nenalézají zádne soubory. Za odkazy jsou výhradně zodpovědní uzivatelé a návstěvníci tohoto trackeru. Administrátor není zodpovědný za pridaný obsah ani za skody zpusobené uzivateli. Nesmíte pouzívat tuto webovou stránku pro distribuovaní nebo download zádného materiálu pokud nemáte povolení od príslusného vlastníka práv. Uzivatelé jsou zodpovědní za dodrzování těchto pravidel a podmínek. Owner má právo kdykoliv změnit pravidla tohoto trackeru.

    [ Script trval: 0.276 sec. ] - [ GZIP: disabled ]
    Je zhruba 01:23
    sql

    TOPlist