Tvoj účet nieje VIP.
Preto sú tvoje funkcie a možnosti značne obmedzené.
Pre aktiváciu VIP klikni sem.

Guzel Jachina - Zulejka otevira oci (Dana Cerna)2023(8h35m23s) | SkTorrent.eu

Cz-SkTorrent open Tracker, na volné zdieľanie súborov. Pridajte sa k našej komunite a získajte prístup k tisícom torrentov.

  • vysoká rýchlosť
  • úplne zdarma
  • prevažne Slovenská a Česká scéna
  • ste tu s nami už 10 rokov - Ďakujeme
  • Vitaj Guest (Login) Ako stahovat
    torrenty?
    Torrenty:
    v1 textová
    v2 obrázková
    Ako sa stat
    Uploaderom
    Online
    Filmy
    Forum
    Pravidlá
    SkTSocial
    BitTorrent
    klient
    Meno: Heslo:
    Zaregistrovat
    Po zaregistrovaní mozte volne stahovat
    Zabudol som heslo

    Guzel Jachina - Zulejka otevira oci (Dana Cerna)2023(8h35m23s) Názov:Guzel Jachina - Zulejka otevira oci (Dana Cerna)2023(8h35m23s) Hodnocení: Stiahnut
    Pozriet Online
    Kategória:Mluvené slovo - Velikost:316.2 MB BitTorrent klient
    Pridaný: Súbory:
    Skontrolován:2023-04-07 Peerov:2 (Seed: 2, Leech: 0)
    Zaner: Uploader:Uvidis, az ked budes
    VIP
    Kúp nám Pivo 1,10€

    Kúp nám Pivo
    Pridaj do zalozky
    Pridaj do zalozky





    UKÁZKA






    Guzel Jachina

    ଘ( ͡° ͜ʖ ͡°)  ( • ) ( • )-----(≖_≖)

    Zulejka otevírá oči



    čas: (8h35m23s) L.P 2023
    účinkují: (Dana Černá)
    Detektivky, Novely a povídky a jiné čtivo











    Debut mladé tatarské spisovatelky je napsán ve stylu klasických ruských románů, ve kterých se podrobně zkoumá úděl člověka na pozadí velkých dějinných událostí. Premiéru poslouchejte on-line po dobu jednoho týdne po odvysílání.

    Účinkuje: Dana Černá
    Připravila: Vladimíra Bezdíčková
    Překlad: Jakub Šedivý
    Režie: Vlado Rusko
    Premiéra: 17. 3. 2023
    Děj se odehrává v Sovětském svazu v období let 1930–1946. Začíná v zimě roku 1930 v zapadlé tatarské vesničce, ve které žije – tak, jak žila i její babička a matka – třicetiletá tatarská žena. Její svět, tvořený především starostí o hospodářství a muže s tchyní, se dramaticky promění v momentě, kdy se shodou okolností dostává jako kulakova manželka do transportu na Sibiř.



    Žena, uvyklá na nesvobodu uvnitř krutě patriarchální rodiny, se stává nesvobodnou přesídlenkyní. Přestože nové područení není o nic lepší, Zulejka má šanci začít hledat samu sebe. Volnou předlohou pro portrét hlavní hrdinky se autorce stala babička, která byla coby kulacký živel v roce 1930 deportována na Sibiř, kde prožila dlouhých šestnáct let.

    Guzel Jachina (*1977) se narodila v Kazani, hlavním městě Tatarstánu, do rodiny lékařky a inženýra. Na státní univerzitě vystudovala fakultu cizích jazyků, posléze absolvovala na filmové škole v Moskvě scenáristiku, kterou dokončila v roce 2015. Jako spisovatelka debutovala v literárních časopisech Něva a Okťabr dvěma krátkými povídkami.

    V roce 2017 vyšel česky její román Zulejka otevírá oči, který se stal světovým bestsellerem a také předlohou televizního seriálu. Stejnou literární senzací se stal i další román Děti Volhy. Do češtiny přeložil Jakub Šedivý i v pořadí třetí román, a sice Vlak do Samarkandu. Guzel Jachina má v Rusku kromě obdivovatelů i odpůrce. Začátkem března 2022 totiž veřejně odsoudila invazi na Ukrajinu.

    Debutový román tatarské autorky o přežití a nalézání smyslu života v nesmyslné, nelidské a kruté době - v době Velkého teroru v Sovětském Svazu třicátých let - se stal v Rusku literární událostí.Zulejka do svých třiceti let žila v tatarské vesnici kdesi u Kazaně jako manželka surového nelítostného muže, v jehož domácnosti fungovala jako zneužívaná udřená otrokyně, negramotná, pověrečná, s rozhledem omezeným hranicemi vsi, z níž celý život nevytáhla paty. Je však rok 1930 a i do této vsi přicházejí komisaři, kteří bojují proti kulakům - a jejich obětí se stane i Zulejčin muž Murtaza. Ona sama je jako kulakova žena vysídlena a spolu s dalšími "nepřáteli socialismu" vyvezena daleko do sibiřské tajgy u břehů řeky Angary, kde si vysídlenci musí v nelidských podmínkách vybudovat prakticky z ničeho pracovní tábor. V těchto podmínkách Zulejka donosí a porodí syna, který (zejména díky zásahu "vysídleného" špičkového gynekologa) přežije a stane se důvodem, kvůli němuž chce a musí přežít.


    Formát : M4a
    Bit rate mode                            : Variable
    Bit rate                                     : 64 kb/s
    Kanál(y)                                    : 2 kanály
    Sampling rate                            : 44,1 kHz









    pohee, Tondik2, roty, Zmetek209, marta1, peter-jašo, eduard33, haseki, Dudan_52, Jumanji1975, Hippies,

    + Pridaj vlastnu verziu tohto torrentu +


    Upozornenie:
    Ziadny zo zobrazených súborov sa nenachádza na tomto serveri. Server slúzi len k síreniu vlastnorucne vytvorených aplikácií, videí, hudby ai. Autori stránok nenesú ziadnu zodpovednost za zverejnené odkazy, komentáre a obsah súborov. Vsetky komentáre, odkazy, súbory ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi sem vkladáte na vlastnú zodpovednost. Autori stránok si vyhradzujú právo cenzúry odkazov, komentárov príp. súborov, ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi a dobrými mravmi. Dodrzujte pravidlá!





    0
    roty
    Ratio 464.26

    VIP

    08/04/2023 10.47.15



    --------------
    >> 12/04/2023 07.26.18
    UPLOADER:
    Kdo chce vidět filmový seriál tak si jej může stáhnout zdehttps://sktorrent.eu/torrent/details.php?id=acbbc77cfe4370387a4eb578a293799ccaf083e8


    --------------
    >> 06/07/2023 13.04.28
    Dudan_52: Dakujem pekne


    Back

    Na serveru se nenalézají zádne soubory. Za odkazy jsou výhradně zodpovědní uzivatelé a návstěvníci tohoto trackeru. Administrátor není zodpovědný za pridaný obsah ani za skody zpusobené uzivateli. Nesmíte pouzívat tuto webovou stránku pro distribuovaní nebo download zádného materiálu pokud nemáte povolení od príslusného vlastníka práv. Uzivatelé jsou zodpovědní za dodrzování těchto pravidel a podmínek. Owner má právo kdykoliv změnit pravidla tohoto trackeru.

    [ Script trval: 0.195 sec. ] - [ GZIP: disabled ]
    Je zhruba 17:01
    sql

    TOPlist