Tvoj účet nieje VIP.
Preto sú tvoje funkcie a možnosti značne obmedzené.
Pre aktiváciu VIP klikni sem.

Hykisch Anton - Milujte kralovnu (Dana Cerna a Ivan Rezac)2018(4h53m) | SkTorrent.eu

Cz-SkTorrent open Tracker, na volné zdieľanie súborov. Pridajte sa k našej komunite a získajte prístup k tisícom torrentov.

  • vysoká rýchlosť
  • úplne zdarma
  • prevažne Slovenská a Česká scéna
  • ste tu s nami už 10 rokov - Ďakujeme
  • Vitaj Guest (Login) Ako stahovat
    torrenty?
    Torrenty:
    v1 textová
    v2 obrázková
    Ako sa stat
    Uploaderom
    Online
    Filmy
    Forum
    Pravidlá
    SkTSocial
    BitTorrent
    klient
    Meno: Heslo:
    Zaregistrovat
    Po zaregistrovaní mozte volne stahovat
    Zabudol som heslo

    Hykisch Anton - Milujte kralovnu (Dana Cerna a Ivan Rezac)2018(4h53m) Názov:Hykisch Anton - Milujte kralovnu (Dana Cerna a Ivan Rezac)2018(4h53m) Hodnocení: Stiahnut
    Pozriet Online
    Kategória:Mluvené slovo - Velikost:136.2 MB BitTorrent klient
    Pridaný: Súbory:
    Skontrolován:2024-03-25 Peerov:11 (Seed: 11, Leech: 0)
    Zaner: Uploader:Uvidis, az ked budes
    VIP
    Kúp nám Pivo 1,10€

    Kúp nám Pivo
    Pridaj do zalozky
    Pridaj do zalozky





    UKÁZKA







    Anton Hykisch
    ¨:¨
    Milujte královnu





    čas: (4h53m)
    Účinkují: (Dana Černá a Ivan Řezáč)
    Premiéra: 2018

    Detektivky, Novely, povídky, jiné čtivo a nebezpečné deviace









    Román slovenského spisovatele a diplomata je věnovaný rakouské císařovně Marii Terezii. Je příběhem silné ženy a zároveň příběhem tereziánské epochy. Střídají se tu scény z paláců i panovnických dvorů, stejně jako z velkolepých knihoven, hudebních salonů, univerzit a selských chalup. Je fiktivním bilancováním vladařských záměrů i osudů. Osudy slovenských vzdělanců se proplétají s osudy významných evropských filozofů a hudebníků.

    Účinkují: Dana Černá a Ivan Řezáč
    Připravila: Jiřina Tejkalová
    Napsal: Anton Hykisch
    Překlad: Herta Chrobáková
    Hudba: Petr Šplíchal
    Režie: Dimitrij Dudík
    Natočeno: 2018

    Kolik těch dětí měla? Šestnáct! Povila jedenáct dívek a pět chlapců. Dospělosti se jich však dožilo pouze devět. Na rozdíl od jiných aristokratů měla o svých potomcích přehled. Děti sice byly po narození svěřeny vychovatelům a chůvám, ale ti zas byli pod drobnohledem své panovnice. Museli podávat pravidelná hlášení o tom, jak si jejich urození svěřenci vedou. Marie Terezie byla velmi přísnou matkou!

    Žádné rozmazlování
    Všechny děti měly nekompromisně naplánovaný program na každý den. Dbala také na stravovací návyky a pravidelnou hygienu malých habsburských monarchů. Od šesti let děti podrobila pravidelné výuce. Vládla jim skutečně pevnou rukou. Habsburské děti nebyly v žádném případě rozmazlenými princátky. Tresty volila, na dnešní poměry, docela netradiční. Neposlušným dětem naordinovala hotovou boží bázeň. Musely se několikrát denně v pravidelných intervalech modlit. Vedle toho chodily spořádaně každý den, minimálně dvakrát, k bohoslužbě. Speciální úkoly měl pro své synáčky královský otec František Štěpán Lotrinský. Chlapci povinně dvakrát do roka veřejně četli traktát ve francouzštině, který pro ně jejich ctihodný tatínek osobně sepsal. Dcerušky zase byly od mládí cepovány ve zbožnosti a vedeny k oddanosti a úctě vůči budoucímu manželovi. Výchovu vedla Marie Terezie opravdu spartánsky. Jejím krédem byla naprostá poslušnost. Mariina dcera Marie Antoinetta prohlásila: „Miluji císařovnu, ale bojím se jí i na dálku. Ani když jí píšu, nemám pocit jistoty.“

    Matka dvou císařů
    Marie Terezie rozhodovala o svých dětech i po čas jejich dospělosti. Všechny se musí podrobit její vůli, samozřejmě s ohledem na politickou situaci. Ovšem až na jednu výjimku. Pouze nejoblíbenější dcerka Marie Kristýna si mohla vybrat manžela podle svého vkusu a hlasu srdce. Jak získala taková neslýchaná privilegia? Možná proto, že se narodila ve stejný den jako její matka! Dívenku od malička velmi protěžovala, což nesli s nelibostí její sourozenci. A které z jejích dětí nejlépe využilo přísný výcvik? Josef II. a Leopold II. Usedli totiž na habsburský trůn. Ctižádostivá panovnice se tak díky nim může honosit titulem matka dvou císařů. Marii Antoinettu skvěle provdala za francouzského krále Ludvíka XVI. Bohužel jak z historie víme, oba jmenovaní skončí svůj život na popravišti za velké francouzské revoluce.


    Formát                                      :M4a
    Bit rate mode                             : Variable
    Bit rate                                      : 64 kb/s
    Kanál(y)                                    : 2 kanály
    Sampling rate                            : 44 kHz


    ФАК Ю











    margharethe, haseki, hajan, Andy28, chanel777, Hippies,

    + Pridaj vlastnu verziu tohto torrentu +


    Upozornenie:
    Ziadny zo zobrazených súborov sa nenachádza na tomto serveri. Server slúzi len k síreniu vlastnorucne vytvorených aplikácií, videí, hudby ai. Autori stránok nenesú ziadnu zodpovednost za zverejnené odkazy, komentáre a obsah súborov. Vsetky komentáre, odkazy, súbory ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi sem vkladáte na vlastnú zodpovednost. Autori stránok si vyhradzujú právo cenzúry odkazov, komentárov príp. súborov, ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi a dobrými mravmi. Dodrzujte pravidlá!


    No comments...


    Back

    Na serveru se nenalézají zádne soubory. Za odkazy jsou výhradně zodpovědní uzivatelé a návstěvníci tohoto trackeru. Administrátor není zodpovědný za pridaný obsah ani za skody zpusobené uzivateli. Nesmíte pouzívat tuto webovou stránku pro distribuovaní nebo download zádného materiálu pokud nemáte povolení od príslusného vlastníka práv. Uzivatelé jsou zodpovědní za dodrzování těchto pravidel a podmínek. Owner má právo kdykoliv změnit pravidla tohoto trackeru.

    [ Script trval: 0.266 sec. ] - [ GZIP: disabled ]
    Je zhruba 09:05
    sql

    TOPlist