Tvoj účet nieje VIP.
Preto sú tvoje funkcie a možnosti značne obmedzené.
Pre aktiváciu VIP klikni sem.

Karel Capek - Devatero pohadek (1967-1998) | SkTorrent.eu

Cz-SkTorrent open Tracker, na volné zdieľanie súborov. Pridajte sa k našej komunite a získajte prístup k tisícom torrentov.

  • vysoká rýchlosť
  • úplne zdarma
  • prevažne Slovenská a Česká scéna
  • ste tu s nami už 10 rokov - Ďakujeme
  • Vitaj Guest (Login) Ako stahovat
    torrenty?
    Torrenty:
    v1 textová
    v2 obrázková
    Ako sa stat
    Uploaderom
    Online
    Filmy
    Forum
    Pravidlá
    SkTSocial
    BitTorrent
    klient
    Meno: Heslo:
    Zaregistrovat
    Po zaregistrovaní mozte volne stahovat
    Zabudol som heslo

    Karel Capek - Devatero pohadek (1967-1998) Názov:Karel Capek - Devatero pohadek (1967-1998) Hodnocení: Stiahnut
    Pozriet Online
    Kategória:Mluvené slovo - Velikost:305.9 MB BitTorrent klient
    Pridaný: Súbory:
    Skontrolován:2014-12-08 Peerov:5 (Seed: 5, Leech: 0)
    Zaner: Uploader:Uvidis, az ked budes
    VIP
    Kúp nám Pivo 1,10€

    Kúp nám Pivo
    Pridaj do zalozky
    Pridaj do zalozky






    Kniha Karla Čapka Devatero pohádek a ještě jedna od Josefa Čapka jako přívažek z roku 1931 je soubor pohádek. S milým, vstřícným humorem autor pomocí pohádkových příběhů objasňuje spoustu jevů běžného života a popisuje, co se děje ve chvílích a na místech, kam málokdy je člověk puštěn. Vysvětlí nám spoustu faktů z psí a kočičí říše nebo z profese pošťácké, loupežnické či vodnické.

    Velká kočičí pohádka

    Pohádka pojednává o rozbitém koleni jedné princezny a co vše se poté může stát. Princezna chce vyzkoušet jestli kočky skutečně dopadají na všechny čtyři. Její Júra ne. Dopadne totiž na hlavu, a to kouzelníkovi. To rozpoutá kolotoč, kdy uprchlého kouzelníka i s kočkou neúspěšně hledají detektivové z celé Evropy. Vypátrá ho až americký detektiv Sidney Hall.

    Psí pohádka

    Tato pohádka vypráví příběh pejska Voříška, kterého se ujal jeden dědeček, naučil ho štěkat a jednou ho zapomněl v jedné hospůdce. Voříšek šel domů sám a na louce potkal tančící psí víly. Ty si po tanečku sedly k nejstarší z víl a poslouchaly její vyprávění o pokladu. Kde je poklad se však Voříšek nedověděl, ale my už víme, proč dnes všichni psi hrabou. Hledají poklad.

    První loupežnická

    První loupežnická je jako jediná pohádka v tomto souboru dílem Josefa Čapka. Hlavní postavou je dědeček, kterého na procházce se psem zastihne bouřka, a tak se schová do blízkého hostince. Tam však sedí maskovaní loupežníci. Dědeček, aby se zachránil před jejich nekalostí, si vymyslí, že je vysloužilý loupežník. Aby si dědu vyzkoušeli, dávají mu různé otázky týkající se loupežnické profese.

    Pohádka ptačí

    V této pohádce je nám objasněno, proč především po ránu slyšíme ptačí švitoření. Ptáčci si podobně jako drbny na pavlači vyprávějí příběhy o osudech svého druhu. Osudy ptáčků z příběhů se často velmi podobají těm lidským příběhům a především povahovým rysům.

    Pohádka vodnická

    I vodníci pořádají konference. Předmětem jejich diskuzí jsou například otázky proč už Česko není celé po vodou nebo proč voda už není němá.

    Druhá loupežnická pohádka

    Starý Lotrando byl obávaným loupežníkem. Rodiče pro své děti většinou chtějí to nejlepší, proto starý Lotrando poslal svého synka do klášterní školy. U smrtelné postele mladý Lotrando otci slíbil, že bude pokračovat v jeho řemesle - neví však o jaké řemeslo se jedná. Lotrando nezdědil loupežnický talent, a proto ho okrádaní většinou přemluví, aby tak nečinil. Jednoho dne jde pro radu k převorovi, který mu navrhne, aby se stal výběrčím mýtného na hranicích. Tam se z Lotranda stane nerudný a netrpělivý výběrčím.

    Tulácká pohádka

    Tulák František Král byl obětí předsudků. Lidé ve městě ho nepřijali z důvodu, že vypadal jako pobuda a zloděj. Jednoho dne ho nějaký neznámý pán požádal, aby mu podržel kufřík, aby mohl chytit klobouk. František čekal na daném místě hodiny a dny, ale nikdo si zpět pro kufřík nepřišel. Po dvou dnech ho četníci odvedli do vězení pro krádež. Pán od kufříku se vše dověděl, zachránil Františka a nechá mu i kufřík s 1,5 milionem korun. Hlavní hrdina časem tyto peníze ztratí a opět se ocitne jako tulák na náměstí, kde k němu přiletí bílá vrána. V tu chvíli se stává králem bílých vran.

    Velká policejní pohádka

    Policajti, kteří měli noční službu se nudili a začali si vyprávět příběhy. Jedním z nich byl příběh strážníka Vokouna, který na Žižkově sťal hlavy sedmihlavému drakovi, který věznil princeznu muciánskou. Když princeznu Vokoun zachránil, zatelegrafoval panu králi, který mu za záchranu dcery chtěl dát půl království. Vokoun si však vzal jen sáček tabáku. Další příběh byl o jiném četníkovi, který jednou našel obrovské vejce, z kterého se vyklubala saň. Pojmenovali ji Amina. Protože Amina sežrala vše, co potkala, četníci ji odnesli do spolku pro ochranu zvířat, kde se jí ujal pan Trutina. Ten kvůli sani byl propuštěn z práce i z bytu a neměl žádné prostředky, aby se mohl o Aminu starat. Nemohl pořídít ani sedm psích známek - na každou hlavu jednu. Když bylo nejhůře, Amina se proměnila v princeznu, odstěhovali se do jejího království a pan Trutina se stal králem.

    Pošťácká pohádka

    Vypráví o pošťáku Kolbabovi, kterému se jednoho dne do rukou dostal dopis bez adresy. Pošťákovi poradili poštovní skřítci, kteří každou noc hrají karty s dopisy, aby si dopis přečetl a vyhledal adresáta. Pošťák Kolbaba dlouhou dobu putoval po světě, aby se dopis dostal do správných rukou.

    Velká pohádka doktorská

    Je o omylu poslů sultána solimánského. Ti měli za úkol přivézt doktora z Čech, jehož jméno začíná na Dr. Přivezlli však dr-voštěpa, ale i ten dokázal vyléčit smutnou a sešlou princeznu solimánskou.

    Napsal: KAREL ČAPEK
    Album: DEVATERO POHÁDEK
    Čas: 6:21:09
    Jazyk: Cz
    Interpreti: Rudolf Hrušínský st., Josef Somr, Olga Scheinpflugová, Jiří Krampol, Vlastimil Brodský, Helena Brabcová, Nelly Gaierová, Libuše Havelková, Petr Svoboda, Jiří Klem, Jan Schánilec, Josef Vinklář, Svatopluk Beneš, Miroslav Kořínek, Eduard Cupák, Miroslava Hozová, Věra Kubánková, Josef Patočka, Jana Dítětová, Jana Andresíková, Jaroslav Konečný, Milena Steinmasslová, Stella Zázvorková, Luděk Munzar, Iva Janžurová a další.
    Žánr: Pohádky
    Rok: 1967 - 1998
    Kvalita: 112 kbps/44100 Hz, Joint Stereo

    01 Velká kočičí pohádka                                       44:38
    02 Psí pohádka                                                45:15
    03 První loupežnická                                          36:58
    04 Pohádka ptačí                                              17:14
    05 Pohádka vodnická                                           16:59
    06 Druhá loupežnická pohádka                                  23:21
    07 Tulácká pohádka                                            45:06
    08 Velká policejní pohádka                                    46:53
    09 Pošťácká pohádka                                           41:51
    10 Velká pohádka doktorská                                    45:27
    bonus
    11 O princezně Solimánské                                     17:27









    haseki, Staňa,

    + Pridaj vlastnu verziu tohto torrentu +


    Upozornenie:
    Ziadny zo zobrazených súborov sa nenachádza na tomto serveri. Server slúzi len k síreniu vlastnorucne vytvorených aplikácií, videí, hudby ai. Autori stránok nenesú ziadnu zodpovednost za zverejnené odkazy, komentáre a obsah súborov. Vsetky komentáre, odkazy, súbory ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi sem vkladáte na vlastnú zodpovednost. Autori stránok si vyhradzujú právo cenzúry odkazov, komentárov príp. súborov, ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi a dobrými mravmi. Dodrzujte pravidlá!





    1
    berysek175
    Ratio 0.14

    Clen

    20/10/2021 20.19.36
    Kdyby to kdokoliv mohl seedovat, ocenil bych

    0
    haseki
    Ratio 1

    VIP

    01/08/2021 16.47.58
    Prosím seed.Děkuji.

    0
    haseki
    Ratio 1

    VIP

    02/05/2021 08.31.24
    Prosím seed. Děkuji.


    Back

    Na serveru se nenalézají zádne soubory. Za odkazy jsou výhradně zodpovědní uzivatelé a návstěvníci tohoto trackeru. Administrátor není zodpovědný za pridaný obsah ani za skody zpusobené uzivateli. Nesmíte pouzívat tuto webovou stránku pro distribuovaní nebo download zádného materiálu pokud nemáte povolení od príslusného vlastníka práv. Uzivatelé jsou zodpovědní za dodrzování těchto pravidel a podmínek. Owner má právo kdykoliv změnit pravidla tohoto trackeru.

    [ Script trval: 0.251 sec. ] - [ GZIP: disabled ]
    Je zhruba 11:28
    sql

    TOPlist