Tvoj účet nieje VIP.
Preto sú tvoje funkcie a možnosti značne obmedzené.
Pre aktiváciu VIP klikni sem.

Vojtech Zamarovsky - 14 knih (1961-2003)(CZ) | SkTorrent.eu

Cz-SkTorrent open Tracker, na volné zdieľanie súborov. Pridajte sa k našej komunite a získajte prístup k tisícom torrentov.

  • vysoká rýchlosť
  • úplne zdarma
  • prevažne Slovenská a Česká scéna
  • ste tu s nami už 10 rokov - Ďakujeme
  • Vitaj Guest (Login) Ako stahovat
    torrenty?
    Torrenty:
    v1 textová
    v2 obrázková
    Ako sa stat
    Uploaderom
    Online
    Filmy
    Forum
    Pravidlá
    SkTSocial
    BitTorrent
    klient
    Meno: Heslo:
    Zaregistrovat
    Po zaregistrovaní mozte volne stahovat
    Zabudol som heslo

    Vojtech Zamarovsky - 14 knih (1961-2003)(CZ) Názov:Vojtech Zamarovsky - 14 knih (1961-2003)(CZ) Hodnocení: Stiahnut
    Pozriet Online
    Kategória:Knihy a Časopisy - Velikost:319.9 MB BitTorrent klient
    Pridaný: Súbory:
    Skontrolován:2017-09-01 Peerov:5 (Seed: 4, Leech: 1)
    Zaner: Uploader:Uvidis, az ked budes
    VIP
    Kúp nám Pivo 1,10€

    Kúp nám Pivo
    Pridaj do zalozky
    Pridaj do zalozky



    Jazyk: CZ
    Formát dokumentu: MOBI/EPUB/PDF/DOC



    Aeneas

    Aeneas prchá s manželkou Kreuseou, synem Julem a otcem Anchísem z hořící Tróje. Vyplul ještě s ostatními Trójany na moře, kde bloudí 7 let, potom přistanou v Kartágu, kde vládne královna Didó. Vypravují jí jejich příběh: Vypravuje o lsti na Trójany(dřevěný kůň), pak zajali Řeka, který jim pověděl, že ostatní odpluli .......

    Žánr:      Mytologie, Historie
    Vydáno:      1981

    Bohové a hrdinové antických bájí

    Příručka, zpracovaná formou slovníkových hesel, zachycuje přes 500 postav řecké a římské mytologie, s jejichž jmény se moderní člověk stále setkává na stránkách tisku, v literatuře, výtvarném umění atd. Autor připojil k heslům i poznámky o dalším zpracování námětů a doplnil je reprodukcemi nejznámějších děl od antiky až po současnou dobu.

    Žánr:      Mytologie, Literatura naučná, Učebnice a slovníky
    Vydáno:      1970

    Dějiny psané Římem

    První vydání knihy Vojtěcha Zamarovského, ve které popisuje historii „Věčného města“ Říma, jeho vznik, rozpínavost jeho moci, zánik a obnovení do dnešních dní (myšleno do roku 1967). Autorovy práce náleží do oboru „literatury faktu“. V této knize, psané v Itálii a v zemích, kde kdysi vládl Řím, obsáhl období od jeho založení do r. 476, kdy byl podroben Germány. Látku rozvrhl na tři epochy, královskou, republikánskou a císařskou. Popisuje vládu jednotlivých králů, konzulů a císařů, sociální a třídní poměry, vývoj státního zřízení, vnitřní rozbroje, literární, stavitelské a sochařské dědictví.

    Žánr:      Literatura naučná, Historie
    Vydáno:      1967

    Gilgameš

    V podaní Vojtecha Zamarovského se seznámite s poutavým príbehem o pouti uruckého krále Gilgameše za nesmrtelností. Dilo uchvacuje sílou obrazů, jsou v ňěm skvelé metafory, má přímo rafinovane promyšlenou osnovu, stridají se v ňěm barebné popisy s dramatickými scénami a vyniká výstižností myšlenek.

    Žánr:      Epos
    Vydáno:      2002

    Jejich veličenstva pyramidy

    Klasické dílo populárně-naučné literatury o dějinách starověkého Egypta. Text rozdělen do tří tematických celků. První část obsahuje přehled objevitelů, výzkumníků a historiků, kteří se zabývali touto problematikou (od Herodota po zvučná jména představitelů moderní egyptologie). Druhá začleňuje hrobky egyptských faraonů do historického kontextu a třetí popisuje jednotlivé pyramidy v souladu s výsledky nejnovějších egyptologických bádání.

    Žánr:      Literatura naučná, Historie
    Vydáno:      1986

    Na počátku byl Sumer

    Populárním způsobem seznamuje knížka s dějinami a kulturou prvního historického národa, který vstoupil do dějin zhruba 3 tisíce let př. n. l. v oblasti mezi Eufratem a Tigridem. Zásluhou archeologů byly objeveny trosky sumerských měst a v nich bohaté památky, které poskytly badatelům možnost rekonstruovat dějiny tohoto podivuhodného státu a ukázat na prvenství Sumerů v různých oblastech lidského vědění a kultury. O tom všem zasvěceně a často napínavě vypráví autor využívající řady vědeckých faktů a nejnovějších poznatků.

    Žánr:      Literatura naučná, Historie
    Vydáno:      1983

    Návrat do staroveku

    Po stopách vlastních knih

    Žánr:      Literatura naučná, Historie
    Vydáno:      1992

    Objevení Tróje

    První část interpretuje v chronologickém sledu Trojskou válku od její příčiny až po návrat hrdinů do vlasti. Shrnuje nejen text Homérových básní Íllias a Odyssea, ale i ostatních starořeckých bájí a pověstí.
    V druhé části jsou střízlivě, na vědeckém podkladě popsány Schliemannovy objevy, vykonané často za dobrodružných okolností. Na jeho výzkumy navazují další archeologové, rovněž v knize charakterizovaní.
    Třetí část, namnoze původně, odpovídá na některé "homérské otázky"

    Žánr:      Literatura naučná, Historie
    Vydáno:      1962

    Řecký zázrak

    „Řeckým zázrakem“ autor nazývá zrod evropské kultury a civilizace v antickém Řecku. V poutavě psané práci, široce využívající poznatků historické literatury, sleduje dějiny starověkého Řecka od jejich mytických počátků přes klasické období až po ovládnutí Řecka Římany v r. 146 př. n. l. Vedle politického a sociálního vývoje významnou pozornost věnuje také řecké kultuře a jejímu vkladu do pokladnice evropské vzdělanosti.

    Žánr:      Literatura naučná, Historie
    Vydáno:      1972

    Sinuhet

    Medzi literárnymi pamiatkami starovekého Egypta, najmä Strednej ríše, zaujíma Sinuhetov príbeh jedno z najvýznamnejších miest. Patril medzi najrozšírenejšie a najobľúbenejšie diela svojich i neskorších čias, pritom aj medzi umelecky najhodnotnejšie. V radoch odborníkov i čitateľov vyvolal množstvo otázok: bol Sinuhet skutočne žijúcim človekom ? Ak áno, bol aj autorom tohto spisu ? Ak nie, kto ho teda napísal ? Do akej miery sa v diele odráža historická skutočnosť ? Čo dalo podnet na jeho vznik ? Nech odpovieme akokoľvek na tieto otázky, jedno je isté : čitateľovi sa prostredníctvom Vojtecha Zamarovského, ktorý dielo prerozprával a doplnil o historické reálie a poznámky, dostáva do ruky vzrušujúci príbeh života egyptského hodnostára, najstaršie autobiografické dielo a zároveň prvý dobrodružný román v dejinách.

    Žánr:      Literatura naučná, Historie
    Vydáno:      1999

    Vzkříšení Olympie

    Zamarovského Vzkříšení Olympie je první knihou, která v úplnosti podává více než tisíciletou historii antických olympijských her a navíc se zamýšlí také nad jejich odkazem dnešku. Vzdává hold Olympii a olympijským hrám, ale neidealizuje je.
    Vojtěch Zamarovský se přitom neomezil jen na Olympii, vždyť nebyla izolovaným ostrovem v řeckém světě: snažil se ji zobrazit v celkových společenských souvislostech a zachytit její ideály nerozlučné jednoty kultury těla a duše. Jak autor v této knize konstatuje, na olympijské půdě se ukázalo, že sport a umění jsou dva mosty na cestě, byť ne jediné, která vede k porozumění mezi národy.
    Výpravná publikace, bohatě ilustrovaná, je rozdělená do tří částí. První nás zavede do dnešní Olympie a osvětlí historii jejího objevení, druhá je pozvánkou na antické olympijské hry ve světle dnešního poznání a třetí se zabývá obnovením tradice pořádání olympijských her a problémy, se kterými se olympijské hnutí musí vypořádávat dnes.

    Žánr:      Literatura naučná, Historie
    Vydáno:      2003

    Za sedmi divy světa

    Sedm starověkých divů světa poznáte v knize známého autora historických knih Vojtěcha Zamarovského.

    Žánr:      Literatura naučná, Historie
    Vydáno:      1980

    Za tajemstvím říše Chetitů

    Přístupně a napínavě podaná historie archeologických objevů a úsilí o rozluštění písma a jazyka důležitého národa starověku, jehož se zúčastnila čs. věda významným přínosem B. Hrozného. Závěr knihy shrnuje dnešní znalosti o kultuře a dějinách Chetitů.

    Žánr:      Literatura naučná, Historie
    Vydáno:      1961








    travolta1, marcelin,

    + Pridaj vlastnu verziu tohto torrentu +


    Upozornenie:
    Ziadny zo zobrazených súborov sa nenachádza na tomto serveri. Server slúzi len k síreniu vlastnorucne vytvorených aplikácií, videí, hudby ai. Autori stránok nenesú ziadnu zodpovednost za zverejnené odkazy, komentáre a obsah súborov. Vsetky komentáre, odkazy, súbory ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi sem vkladáte na vlastnú zodpovednost. Autori stránok si vyhradzujú právo cenzúry odkazov, komentárov príp. súborov, ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi a dobrými mravmi. Dodrzujte pravidlá!





    -5
    Foron
    Ratio 0.03

    VIP

    01/09/2017 19.16.03
    Je tam 13 knih, nie 14.


    Back

    Na serveru se nenalézají zádne soubory. Za odkazy jsou výhradně zodpovědní uzivatelé a návstěvníci tohoto trackeru. Administrátor není zodpovědný za pridaný obsah ani za skody zpusobené uzivateli. Nesmíte pouzívat tuto webovou stránku pro distribuovaní nebo download zádného materiálu pokud nemáte povolení od príslusného vlastníka práv. Uzivatelé jsou zodpovědní za dodrzování těchto pravidel a podmínek. Owner má právo kdykoliv změnit pravidla tohoto trackeru.

    [ Script trval: 0.246 sec. ] - [ GZIP: disabled ]
    Je zhruba 20:50
    sql

    TOPlist