Tvoj účet nieje VIP.
Preto sú tvoje funkcie a možnosti značne obmedzené.
Pre aktiváciu VIP klikni sem.

World History CZ (10.) -Smrt Johanna Niemanna - nacistického důstojníka táborů Belzec a Sobibor - povstání v Sobiboru | SkTorrent.eu

Cz-SkTorrent open Tracker, na volné zdieľanie súborov. Pridajte sa k našej komunite a získajte prístup k tisícom torrentov.

  • vysoká rýchlosť
  • úplne zdarma
  • prevažne Slovenská a Česká scéna
  • ste tu s nami už 10 rokov - Ďakujeme
  • Vitaj Guest (Login) Ako stahovat
    torrenty?
    Torrenty:
    v1 textová
    v2 obrázková
    Ako sa stat
    Uploaderom
    Online
    Filmy
    Forum
    Pravidlá
    SkTSocial
    BitTorrent
    klient
    Meno: Heslo:
    Zaregistrovat
    Po zaregistrovaní mozte volne stahovat
    Zabudol som heslo

    World History CZ (10.) -Smrt Johanna Niemanna - nacistického důstojníka táborů Belzec a Sobibor - povstání v Sobiboru Názov:World History CZ (10.) -Smrt Johanna Niemanna - nacistického důstojníka táborů Belzec a Sobibor - povstání v Sobiboru Hodnocení: Stiahnut
    Pozriet Online
    Kategória:Dokument - Velikost:123.8 MB BitTorrent klient
    Pridaný: Súbory:
    Skontrolován:2024-04-28 Peerov:23 (Seed: 23, Leech: 0)
    Zaner:Dokumentarny,Historicky,Kratkometrazni,Valecny Uploader:Uvidis, az ked budes
    VIP
    Kúp nám Pivo 1,10€

    Kúp nám Pivo
    Pridaj do zalozky
    Pridaj do zalozky



    Smrt Johanna Niemanna - nacistického důstojníka táborů Belzec a Sobibor - povstání v Sobiboru

    World History CZ

    Dabing-CZ
    Podtitulky-CZ
    Quality-1080p
    Audio-mp3

    ...Do komor bylo  nahnáno 450 až 550 Židů. Jakmile se v nich nacházel maximální počet obětí, byly plynové komory uzavřeny a byl do nich vpuštěn jedovatý plyn. Během 20-30 minut byli všichni uvnitř mrtví. Ti, kteří byli příliš nemocní, slabí nebo staří na to, aby došli do plynových komor, byli zastřeleni v otevřené jámě.
    Členové SS pracující v Sobiboru měli řadu privilegií, například vyšší plat a pravidelné návštěvy doma - každé tři měsíce mohli na dva týdny navštívit své rodiny. Navíc se obohacovali na obětech, například jim brali všechny hodnotné věci, zlato, potraviny ale i vlasy. Dozorci si dokonce domů, svým rodinám, odnášeli hračky zavražděných dětí.
    Johann Niemann se na tomto rabování podílel a při každém příchodu domů, kde na něj čekala manželka a děti, si ukládal nemalé peníze.

    Mezi jednotlivými transporty se příslušníci SS věnovali nejen pití, ale také hudbě a karetním a stolním hrám. To vše se odehrávalo v táboře, kde byly zavražděny tisíce lidí.
    Za odměnu se mohli i zúčastnit oficiálního výletu do Berlína a Postupimi.

    Při několikerých pokusech vězňů o útěk během rok a půl dlouhého provozu Sobiboru Johann Niemann neměl slitování. Při jedné takové příležitosti, kdy 72 nizozemských Židů zorganizovalo útěk, ale byli prozrazeni kápem, Niemann nařídil všechny popravit.

    Potom, co se v létě 1943 začaly šířit zvěsti, že Sobibor brzy ukončí provoz, vězni pochopili, že to pro všechny znamená jistou smrt.

    Vězni ze Sobiboru si byli jisti, protože v oděvech zděděných po již mrtvých vězních našli všité vzkazy: "Pracovali jsme v Belzecu jeden rok a nevěděli jsme, kam nás pošlou příště. Říkali, že to bude Německo. Teď jsme v Sobiboru a víme, co nás čeká. Buďte si vědomi toho, že vás také zabijí! Pomstěte nás!" A to i udělali!


    V září 1943 přijelo do Sobiboru transportem z minského ghetta dvacet židovských válečných zajatců z Rudé armády, kteří byli vybráni na práci. Tito vojáci měli potřebné znalosti k organizaci pokusu o útěk.
    Jeden z nich, Alexandr Pečerskij, se měl stát vůdcem vzpoury, která začala 14. října 1943 pozdě odpoledne. Cíle byly pečlivě vybírány, a protože Niemann byl nejvýše postaveným důstojníkem SS, který měl toho dne službu a stal se prvním, jehož vězni zabili.  [10:11 změna vety na konci]

    Toho dne ve čtyři hodiny odpoledne byl Johann Niemann po projížďce na koni vylákán na domluvenou schůzku v krejčovských barácích s příslibem, že mu bude upravena kožená bunda odebraná zavražděnému Židovi.
    Když tam Niemann dorazil, jako obvykle vyzbrojen pistolí a bičem, čekal tam už se sekerou v ruce Alexandr Šubajev, židovský zajatec z Rudé armády. Když Niemann vešel dovnitř a zeptal se krejčího, co tam Šubajev dělá se sekerou, krejčí odpověděl, že je tam kvůli opravě stolu. Krejčí pak Niemanna požádal, aby si sundal pouzdro s pistolí, oblékl si bundu a otočil se, aby mohl zkontrolovat, zda není potřeba něco upravit na zádech. Když mu Niemann vyhověl, Alexandr Šubajev se k němu zezadu připlížil a zasekl mu sekeru do týla, čímž mu rozštípl lebku. Niemann byl na místě mrtvý.
    A to byl teprve začátek! [11:07 povedat serioznejsie, znie to ako v televiznej sutazi alebo hitparade]

    Vzbouřenci zabili celkem 11 důstojníků SS. Když jeden z nich, Chaim Engel, bodal Rudolfa Beckmanna, vedoucího třídících komand tábora, Engel křičel: "Za mého otce! Za mého bratra! Za všechny Židy, které jsi zabil!". [11:23 zmeny vo vete]

    Vězni museli při útěku překonat plot z ostnatého drátu a přeběhnout minové pole pod těžkou kulometnou palbou.
    Přibližně 300 vězňům se podařilo uprchnout, ale většina z nich byla dohnána a zabita. Ti vězni, kteří se k útěku nepřipojili, byli rovněž zabiti. Kolem 50 uprchlíků se dožilo konce války. Po vzpouře vězňů nařídil šéf SS Heinrich Himmler tábor uzavřít.

    Po pohřbu Niemanna a ostatních zabitých důstojníků byly jeho vdově zaslány jeho věci včetně dvou fotoalb, která vytvořil a která obsahovala snímky z jeho služby v době holokaustu. Sbírka fotografií je známá jako "Album sobiborského pachatele" a byla zveřejněna až v roce 2020.



       
       







    michel, svedak, Milana, Majlingacik,

    + Pridaj vlastnu verziu tohto torrentu +


    Upozornenie:
    Ziadny zo zobrazených súborov sa nenachádza na tomto serveri. Server slúzi len k síreniu vlastnorucne vytvorených aplikácií, videí, hudby ai. Autori stránok nenesú ziadnu zodpovednost za zverejnené odkazy, komentáre a obsah súborov. Vsetky komentáre, odkazy, súbory ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi sem vkladáte na vlastnú zodpovednost. Autori stránok si vyhradzujú právo cenzúry odkazov, komentárov príp. súborov, ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi a dobrými mravmi. Dodrzujte pravidlá!


    No comments...


    Back

    Na serveru se nenalézají zádne soubory. Za odkazy jsou výhradně zodpovědní uzivatelé a návstěvníci tohoto trackeru. Administrátor není zodpovědný za pridaný obsah ani za skody zpusobené uzivateli. Nesmíte pouzívat tuto webovou stránku pro distribuovaní nebo download zádného materiálu pokud nemáte povolení od príslusného vlastníka práv. Uzivatelé jsou zodpovědní za dodrzování těchto pravidel a podmínek. Owner má právo kdykoliv změnit pravidla tohoto trackeru.

    [ Script trval: 0.329 sec. ] - [ GZIP: enabled ]
    Je zhruba 21:48
    sql

    TOPlist