Tvoj účet nieje VIP.
Preto sú tvoje funkcie a možnosti značne obmedzené.
Pre aktiváciu VIP klikni sem.

1945 - Brief Encounter - David Lean = CSFD 82% | SkTorrent.eu

Cz-SkTorrent open Tracker, na volné zdieľanie súborov. Pridajte sa k našej komunite a získajte prístup k tisícom torrentov.

  • vysoká rýchlosť
  • úplne zdarma
  • prevažne Slovenská a Česká scéna
  • ste tu s nami už 10 rokov - Ďakujeme
  • Vitaj Guest (Login) Ako stahovat
    torrenty?
    Torrenty:
    v1 textová
    v2 obrázková
    Ako sa stat
    Uploaderom
    Online
    Filmy
    Forum
    Pravidlá
    SkTSocial
    BitTorrent
    klient
    Meno: Heslo:
    Zaregistrovat
    Po zaregistrovaní mozte volne stahovat
    Zabudol som heslo

    1945 - Brief Encounter - David Lean = CSFD 82% Názov:1945 - Brief Encounter - David Lean = CSFD 82% Hodnocení:N/A Stiahnut
    Pozriet Online
    Kategória:Filmy s titulkama - Velikost:1.4 GB BitTorrent klient
    Pridaný: Súbory:
    Skontrolován:2023-07-05 Peerov:0 (Seed: 0, Leech: 0)
    Zaner:Drama,Romanticky Uploader:Uvidis, az ked budes
    VIP
    Kúp nám Pivo 1,10€

    Kúp nám Pivo

    Pridaj do zalozky
    Pridaj do zalozky





    Quote:
    Film #5 in a series One Love Story per Day.


    Quote:
    Tento film je vhodný pouze pro muže s rozsáhlou sexuální minulostí (a současností, pokud vám není 90+), která zahrnovala několik žen. Nejlépe alespoň jedna z těchto žen byla vdaná za někoho jiného.

    Pokud se vaše sexuální historie skládá pouze ze schůzek vlastní rukou a (optional) jednou girlfriend, nestahujte tento torrent, protože nemůžete pochopit, o čem film ve skutečnosti je. Věřte mi, že tento film nazývají mistrovským dílem jen zkušení (sexuálně) muži. Budete se u TVa nudit.

    Na druhou stranu, pokud jste žena, můžete si být na 99 % jistá, že sex s mužem, který nemá rád Brief Encounter, bude jedním z těch "nejlépe rychle zapomenutých". Samozřejmě je pro vás ještě lepší, když se takovým mužům budete vyhýbat.


    Quote:
    If I say David Lean, people in Holešovice always think about Dr. Živago, but I think of his real masterpiece from 1945, an era before sexual revolution, when not only many middle class Englishmen were utterly uncapable helping their wifes reaching an orgasm with anything else than their (husbands that is) absence.
    Those men who had a natural gift for "it" were wanted or at least dreamed of by many sexually frustrated wives. Some of them were lucky enough to find passion, ecstasy and bliss in an extramarital affair. This movie tells one such attempted story and brief encounter is even today used by men with many memories to describe a female fear to open the door (which conservatives try to bullshit them into believing it is locked) into realm of senses.


    Quote:
    #1 = A United Kingdom / Spojene kralovstvi
    #2 = Sir / Stači vam laska pane?
    #3 = La prima notte di quiete / Prvna klidni noc
    #4 = Sječaš li se Dolly Bell / Vzpominaš na Dolly Bell

    ČSFD

    https://www.csfd.cz/film/5697-pouto-nejsilnejsi/prehled/


       
       


    Quote:

    Pouto nejsilnější

       Velká Británie Brief Encounter
       Slovensko Puto najsilnejšie
       USA Brief Encounter
       Austrálie Brief Encounter


    Romantický / Drama
    Velká Británie, 1945, 86 min
    Režie: David Lean
    Scénář: Anthony Havelock-Allan, David Lean, Ronald Neame, Noël Coward (divadelní hra)
    Kamera: Robert Krasker
    Hrají: Celia Johnson, Trevor Howard, Stanley Holloway, Joyce Carey, Alfie Bass, Margaret Barton, Sydney Bromley, Jack May, Irene Handl, Wallace Bosco, Everley Gregg, Cyril Raymond, Avis Scott


    Quote:
    Komorní drama o nenaplněné vášni, které bylo režisérovou čtvrtou (a poslední) spoluprací s divadelním autorem Noelem Cowardem, a které volně inspirovalo romanci Zamilovat se (1984) s Robertem De Nirem a (Meryl Streep - )ovou, je dnes nezaslouženě ve stínu Leanových pozdějších, velkolepých výpravných historických fresek.
    V retrospektivách, za doprovodu Rachmaninova klavírního koncertu, se odehrává milostný příběh vdané ženy v domácnosti Laury (Celia Johnsonová) a lékaře Aleca (Trevor Howard), kteří se každý čtvrtek náhodně setkávají na vlakovém nádraží. Přes lásku, která mezi vznikla, oba vědí, že jejich vztah nemá budoucnost...


    Quote:
    Thank you for coming back to me.“ Leanova skrz naskrz britská romance je pravým opakem brakového melodramatu Flames of Passion, které hrdinové znechuceně sledují v kině (a ani nevydrží do konce). Zdrženlivý styl dlouhých záběrů, pomalých prolínaček a minima detailů přitom odráží povahu vztahu mezi Laurou a Alecem. Společnost (druhých) jim od prvních minut překáží ve štěstí. Své vášni se nemohou plně oddat, neboť jsou spoutáni konvencemi a křesťanskou morálkou (a náhražky hledají v laciných filmech a sladkém pečivu, které Alec komentuje slovy „one of my earliest passions“). Laura je coby (ne)šťastně vdaná manželka a matka dvou dětí odsouzena žít skrze (a pro) druhé, nikoli sama za sebe, a cítit se provinile i za to, k čemu se ještě neodhodlala. Dokud nepotkala Aleca, neměla chvilku pro sebe, její přání a potřeby nikoho nezajímaly. Díky novému příteli se opět učí sdílet (radost a smích), podřízení nahrazuje vztahovou rovnováhou. Výrazným zohledněním ženské subjektivity (zvukové i obrazové) je film navzdory konzervativnímu vyznění poměrně moderní. Vykolejená díky románku, příznačně započatého na místě věčného míjení a letmých setkání, uvědomuje si Laura, že celý její život nepatří manželovi. Promlouvá-li vnitřním hlasem k němu, své dojmy adresuje zároveň divákům, které takto stejně jako svého muže žádá o pochopení a odpuštění. Pro její komentář je příznačná snaha racionalizovat učiněná rozhodnutí, dodat prožitému jeho převyprávěním smysl. Díky retrospektivnímu vyprávění si film může od událostí po celou dobu držet lehký odstup (první polibek je například snímán v celku), který je ovšem vyvažován subjektivními scénami prudkých citových pohnutek (expresivní naklonění kamery v závěru). Napětí mezi odměřeností a podléháním emocím napomáhá společně se střídmým zapojením klasické hudby (Rachmaninoff) a prokládáním hlavní dějové linie komickými epizodkami s výraznými vedlejšími figurkami výborné rytmizaci filmu, který je navzdory žánru se sklony k nestřídmosti nejen krátký, ale také má spád. Délka filmu odpovídá jeho původnímu názvu a vystihuje také nedlouhou dobu, kterou Laura a Alec strávili společně. Jestli si nebudete přát, aby film nemusel skončit a oni spolu mohli zůstat déle, můžete si gratulovat k tomu, že vás nedojal jeden z žánrově nejčistších a vypravěčsky nejbrilantnějších romantických filmů všech dob.


    Quote:
    Jestli má smysl tenhle snímek vidět, tak hlavně kvůli hereckému výkonu Celie Johnson. Stačil jediný delší pohled do její netuctové tváře, doprovázený jejím vnitřním monologem a zcela si mě omotala kolem prstu. Nezastírám, že od jedné z nejkultovnějších milostných romancí jsem očekával trošilinku více. Možná silnější jiskření mezi těma dvěma, ale skutečnost, že si zde v každém druhém záběru nepadají do náruče a neroní krokodýlí slzy, možná jenom umocňuje citlivost a uvěřitelnost celého filmu. Závěr bych možná čekal emocionálnější, ale co už. Bylo to moc fajn.


    Quote:
    Fantazie. Těžce ohraný námět, scénář, jakých musí mít producenti v šuplících stovky, a přesto z toho David Lean dokázal vydupat srdcervoucí lovestory, která je strhující i šedesát let poté, v době, kdy se takovéhle herecké i režijní výrazivo dávno nahradilo něčím mnohem modernějším. Prosté - prostě dokonalé.


    Quote:
    Brief Encounter
    Brief Encounter was written by Noel Coward and directed by David Lean.

    The snobbish Coward was gay and Lean had married multiple times during his life. Here was a film made by contrasting personalities.

    The movie is all about middle class restraint. It might be to do with the film censorship of the time or not to offend its audience. After all this is a romantic drama about nice people and middle class mores.

    Laura Jesson (Celia Johnson) meets Dr Alec Harvey (Trevor Howard) in a cafe at a railway station. She has some grit in her eye and he removes it with his handkerchief.

    They then sit and chat to each other. Both are seemingly happily married and have children. When Laura gets up to catch her train, Alec impulsively asks to meet again.

    They do meet, have lunch, go to a cinema, walks in the country.

    Told in flashback by Laura, her desire and longing for Alec only gets more intense. Enough for them to take risks. A discreet visit to an apartment owned by Alec's friend.

    Brief Encounter is a simple movie that is rooted to its time. Lean disguises the simplicity. Laura's and Alec's increasing serious relationship is in contrast with the more comic tone of the station master Albert and the cafe manageress Myrtle. The latter are more working class and flirt rather openly. Laura and Alec try to keep everything discreet.

    This is a genteel romantic drama. People talked in clipped tones. It hides a lot of passion underneath and this is highlighted in Laura's narration. There is desperation when their final goodbye is interrupted.

    Brief Encounter would not work today. There have been attempts to do something similar. Falling in Love starring Robert De Niro and (Meryl Streep - ) had similar themes.


    Quote:
    Still life

    Certain songs, or melodies, associated with films one has seen, stay in our sub conscience forever. This is the case with the Rachmaninoff's Second Piano Concerto for this viewer. Any time we hear it, or parts of the main themes are played, it immediately evokes this romantic film of 1945. It's a tribute to its director, David Lean, that after more than sixty years, it still is one of the most cherished movie experiences for a lot of people that saw it, or that are just getting acquainted with it.

    "Brief Encounter" owes it all to one of the best talent in the English speaking world of the last century: Noel Coward. As part of his "Tonight at Eight" theater work, this one act play, "Still Life" was turned by its author and David Lean into what we know as "Brief Encounter", a bittersweet account of two lovers, doomed from the start.

    The film works because the exquisite chemistry between its two stars, Celia Johnson and Trevor Howard. Both these actors make Laura Jesson and Alec Harvey come alive and stay with us every time we view this timeless film. The story is not far fetched and is made real by the two stars that elevate it to one of the best films of all times. The movie is done with an impeccable sense of decorum and style, yet it has such a sexy subtext. That was a time when a film didn't have to "bare it all" in order to catch the viewer's imagination. In fact, Laura and Alec let us know, without being specific, about the passion that both feel for one another.

    Celia Johnson was not a great beauty. Neither was Trevor Howard the epitome of handsomeness, yet, their scenes together project such a heat, as the one that their characters are feeling at any given moment. The fact the two illicit lovers are played by people one could relate to, is what makes the film resonate the way it does every time we watch it. Of course, we realize this situation had no future from the start, yet, one keeps hoping their love will end well.

    The supporting cast is excellent. Stanley Holloway is seen as the station master Albert. Joyce Carey is perfect as the woman in charge of the refreshment area of the station where Laura and Alec spend some of their time together. Cyril Raymond makes Fred Jesson, a man who perhaps understand much more than what he lets know. Everly Gregg is seen as the chattering Dolly Messiter.

    "Brief Encounter" is one of the best films directed by David Lean, a man who was able to give the film the right tone and made it the classic that it is.




























    pohee,

    + Pridaj vlastnu verziu tohto torrentu +


    Upozornenie:
    Ziadny zo zobrazených súborov sa nenachádza na tomto serveri. Server slúzi len k síreniu vlastnorucne vytvorených aplikácií, videí, hudby ai. Autori stránok nenesú ziadnu zodpovednost za zverejnené odkazy, komentáre a obsah súborov. Vsetky komentáre, odkazy, súbory ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi sem vkladáte na vlastnú zodpovednost. Autori stránok si vyhradzujú právo cenzúry odkazov, komentárov príp. súborov, ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi a dobrými mravmi. Dodrzujte pravidlá!


    No comments...


    Back

    Na serveru se nenalézají zádne soubory. Za odkazy jsou výhradně zodpovědní uzivatelé a návstěvníci tohoto trackeru. Administrátor není zodpovědný za pridaný obsah ani za skody zpusobené uzivateli. Nesmíte pouzívat tuto webovou stránku pro distribuovaní nebo download zádného materiálu pokud nemáte povolení od príslusného vlastníka práv. Uzivatelé jsou zodpovědní za dodrzování těchto pravidel a podmínek. Owner má právo kdykoliv změnit pravidla tohoto trackeru.

    [ Script trval: 0.263 sec. ] - [ GZIP: enabled ]
    Je zhruba 15:49
    sql

    TOPlist