Tvoj účet nieje VIP.
Preto sú tvoje funkcie a možnosti značne obmedzené.
Pre aktiváciu VIP klikni sem.

Progres 2 - Treti kniha dzungli (2017) [24-bit,192kHz FLAC] | SkTorrent.eu

Cz-SkTorrent open Tracker, na volné zdieľanie súborov. Pridajte sa k našej komunite a získajte prístup k tisícom torrentov.

  • vysoká rýchlosť
  • úplne zdarma
  • prevažne Slovenská a Česká scéna
  • ste tu s nami už 10 rokov - Ďakujeme
  • Vitaj Guest (Login) Ako stahovat
    torrenty?
    Torrenty:
    v1 textová
    v2 obrázková
    Ako sa stat
    Uploaderom
    Online
    Filmy
    Forum
    Pravidlá
    SkTSocial
    BitTorrent
    klient
    Meno: Heslo:
    Zaregistrovat
    Po zaregistrovaní mozte volne stahovat
    Zabudol som heslo

    Progres 2 - Treti kniha dzungli (2017) [24-bit,192kHz FLAC] Názov:Progres 2 - Treti kniha dzungli (2017) [24-bit,192kHz FLAC] Hodnocení: Stiahnut
    Pozriet Online
    Kategória:Hudba - Velikost:3.0 GB BitTorrent klient
    Pridaný: Súbory:
    Skontrolován:2020-06-16 Peerov:1 (Seed: 1, Leech: 0)
    Zaner: Uploader:Uvidis, az ked budes
    VIP
    Kúp nám Pivo 1,10€

    Kúp nám Pivo
    Pridaj do zalozky
    Pridaj do zalozky






    Tracklist:
    01. Já (05:39)
    02. Setkání (05:23)
    03. Kdo jsem? (04:0
    04. Svět džungle (07:45)
    05. Zákon (05:09)
    06. Opičí národ (01:09)
    07. Strach (07:36)
    08. Ztracený ráj (04:52)
    09. Muž, který se podobá odvrácené straně měsíce (06:47)
    10. Neznámé nevpouštěj dál (04:46)
    11. V ráji století (05:29)
    12. Reklamní suita (02:12)
    13. S maskou a bez masky (04:55)
    14. To já se vracím (04:45)
    15. Ozvěny (02:29)
    16. Čím je svět můj (08:42)

    Z obalu původního 2LP (8113 0259): Audiovizuální pásma se stala v naší rockové hudbě módou. Těžko říci, nakolik k ní přispěli Pink Floyd a jím podobní svými gigantickými projekty, a nakolik obecné domácí povědomí, poněkud zjednodušeně šířící předsudek, že monotématický celek je snad automaticky něco víc než obyčejný koncert písniček
    .
    Kdekdo shání scenáristy a náměty, výtvarníky a fotografy, promítače a režiséry, chytré hlavy plné nápadů. Jen aby pak mohl na diváka vyrukovat s elektronickou zvukovou sprchou, lasery, stereofonií, dýmem, barevnými bludičkami světel, kostýmy, maskami, diapozitivy, ba i opravdickým biografem. A divák je vtažen do kouzelného světa divů jako do pouťového stánku, je omámen a zasažen, takže i samotná hudba mu v tomto atraktivním balení zní najednou jaksi svátečněji. Vývoj se ubírá cestami pokroku i oklik, ale nezastavíte jej; i tzv. "lehký žánr", kdysi odkazovaný někam do mezí taneční zábavy a oddechu, si troufá na stále náročnější formy i formáty, v syntetických tvarech spojuje své nejlepší síly s kvalitami svých sousedů z rozličných uměleckých oborů. Jako by se snažil dokázat, na co všechno stačí, jak závažná a "velká" témata je schopen vyslovit.
    Jediný zbylý zakladatel původní tradice "firmy" Progres 2, bubeník, zpěvák a kapelník Zdeněk Kluka, už dneska nerad slyší všechno to věčné vzpomínání na slávu první vývojové fáze souboru, na historické Progress Organization (založení 196. Prý byli tenkrát mladí , a dost. A nový současný model s dvojkou ve znaku, to je prý docela jiná kapitola, pokus o písničkové variace na kiplingovské téma (album Mauglí, 197 zůstal v půli cesty - na poslední chvíli se měnil textař a výsledek byl nakonec obsahově roztříštěný.

    Pravou a úspěšnou prověrkou tvůrčích schopností na větší ploše se stal až Dialog s vesmírem, rockové sci-fi, spojené se jménem autora námětu a textů Oskara Mana. Už tady si členové skupiny v rolích hudebních skladatelů, vytkli svůj budoucí směr, někde uprostřed mezi hardrockovou agresivitou a baladickou písničkovou melodičností, směr naznačující, že objevující a experimentující zvládání formálních kompozičních úkolů při vyplňování logicky plynoucího a dramaticky gradujícího děje celovečerního hudebního pásma je pro autory přímo koníčkem a vášní. Dialog s vesmírem se dočkal mnoha aplaudovaných repríz a zkráceného zaznamenání na albu a přidružených singlech (Panton, 1980).

    Do druhého projektu šel Progres 2 s cennými zkušenostmi, ale také s novými osobami v obsazení. Skupina navázala kontakty s textařem Vladimírem Čortem, autorem s vizitkou profesionála, ale v poslední době také propagátora tématiky sci-fi v písňových textech.

    Úlohu sólového zpěváka převzal od roku 1981 po dosavadním sólistovi Pavlu Váněm další brněnský objev mezi hlasovými talenty, Roman Dragoun, muž s klávesovou hráčskou specializací i skladatelskými ambicemi. Kolektiv výtvarníků, techniků i režisér, vymýšlející všechna inscenační kouzla zůstali pohromadě, a také základní námět nebyl docela nový: znovu impuls od Rudyarda Kiplinga, tentokrát pod hlavičkou Třetí kniha džunglí. Literárním motivům vzdálenější v konkrétních příbězích (nenajdete tu Mauglího, ani další postavy oblíbených knížek), zato bližší v základní myšlence - zobrazení procesu, v němž člověk hledá své místo ve spletité "džungli" fiktivních civilizací zítřka. Civilizace techniky a stresů, smělých plánů i obav o budoucnost lidstva, vítězství i ztrát , materiálních i morálních.

    V textech, připisovaných formou pěveckého monologu či dialogu imaginárním "rolím" Člověka, Džungle, Města či Davu, zaznějí otázky téměř filozofické, slovník namnoze nečerpá ani tak z lyrického inspiromatu, jako spíš z technických a vědeckých lexikonů. To vše v objetí sugestivní umocňující hudby. Podílejí se na ní všichni členové Progresu 2 (dominují Zdeněk Kluka spolu s kytaristou Milošem Morávkem) a zvolili opravdu široký záběr výrazových prostředků; cítíme tu rockovou dravost a útočnost, důsledné rozvíjení a gradaci ostinátních motivů, promyšlené kontrasty neurotického chaosu a osvobozujících ploch klidu a míru, nechybějí drobné hříčky zvukové, technické i hráčské (Morávkova kytarová elektrická etuda Ozvěny). Jako je pro Čorta Třetí kniha džunglí příležitostí prokázat básnický nadhled a nápaditost na rozsáhlé ploše, tak je pro Romana Dragouna nesporně zdařilým pěveckým debutem ve velkém sólovém partu (viz např. jeho výkony ve vlastních skladbách Muž, který se podobá odvrácené straně Měsíce a Svět džungle), pro všechny autory potom sympatickým potvrzením schopností vytvářet hudební napětí i hladivé melodie a pro celou kapelu nakonec optimistickou perspektivou v podobě zjištění, že i v nové sestavě si udržela punc vlastního vývojeschopného a pro mladá publikum přitažlivého projevu.

    Třetí kniha džunglí měla čs. Premiéru na jevišti 30. 5. 1981 v Brně. Teď se k vám dostává ve formě dvojalba. Než se od prvních tónů prologu dostanete k majestátnímu "vítěznému" finále, uplyne skoro devadesát minut času, co je však podstatné - hlavou vám určitě proběhne nejenom spousta sluchových vjemů a pocitů, ale také myšlenek. I proto je tahle "kniha" vzácná. (sleeve-note František Horáček)

    Titul v původní podobě a se zvukem originálních studiových pásů.

    Hi-Res verze alba: WAV / 192 kHz / 24 bit

    Stránka obchodu:
    https://www.supraphonline.cz/album/348638-treti-kniha-dzungli/hi-res

    Formát:
    Free Lossless Audio Codec (FLAC)

    Kvalita:
    Bezztrátová (Bitrate: 5500 kbps)  

    Počet kanálů:
    Stereo / 192000 Hz / 24 Bit

    Rok vydání:
    2017

    Celkový čas:
    01:21:46

    Žánr:
    Rock








    mimu, mira999, dumbum66, mirec2855, chenchu, K28ttt46, lifran, Paja78,

    + Pridaj vlastnu verziu tohto torrentu +


    Upozornenie:
    Ziadny zo zobrazených súborov sa nenachádza na tomto serveri. Server slúzi len k síreniu vlastnorucne vytvorených aplikácií, videí, hudby ai. Autori stránok nenesú ziadnu zodpovednost za zverejnené odkazy, komentáre a obsah súborov. Vsetky komentáre, odkazy, súbory ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi sem vkladáte na vlastnú zodpovednost. Autori stránok si vyhradzujú právo cenzúry odkazov, komentárov príp. súborov, ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi a dobrými mravmi. Dodrzujte pravidlá!





    1
    slnieckozv
    Ratio 23.18

    VIP

    16/11/2020 19.08.44
    našiel som doma originál LP, r. 1982


    Back

    Na serveru se nenalézají zádne soubory. Za odkazy jsou výhradně zodpovědní uzivatelé a návstěvníci tohoto trackeru. Administrátor není zodpovědný za pridaný obsah ani za skody zpusobené uzivateli. Nesmíte pouzívat tuto webovou stránku pro distribuovaní nebo download zádného materiálu pokud nemáte povolení od príslusného vlastníka práv. Uzivatelé jsou zodpovědní za dodrzování těchto pravidel a podmínek. Owner má právo kdykoliv změnit pravidla tohoto trackeru.

    [ Script trval: 0.177 sec. ] - [ GZIP: enabled ]
    Je zhruba 02:59
    sql

    TOPlist