Tvoj účet nieje VIP.
Preto sú tvoje funkcie a možnosti značne obmedzené.
Pre aktiváciu VIP klikni sem.

Ballek Ladislav - Pomocnik (Svatopluk Skopal a Ivan Rezac)2014(5h38m) 80% | SkTorrent.eu

Cz-SkTorrent open Tracker, na volné zdieľanie súborov. Pridajte sa k našej komunite a získajte prístup k tisícom torrentov.

  • vysoká rýchlosť
  • úplne zdarma
  • prevažne Slovenská a Česká scéna
  • ste tu s nami už 10 rokov - Ďakujeme
  • Vitaj Guest (Login) Ako stahovat
    torrenty?
    Torrenty:
    v1 textová
    v2 obrázková
    Ako sa stat
    Uploaderom
    Online
    Filmy
    Forum
    Pravidlá
    SkTSocial
    BitTorrent
    klient
    Meno: Heslo:
    Zaregistrovat
    Po zaregistrovaní mozte volne stahovat
    Zabudol som heslo

    Ballek Ladislav - Pomocnik (Svatopluk Skopal a Ivan Rezac)2014(5h38m) 80% Názov:Ballek Ladislav - Pomocnik (Svatopluk Skopal a Ivan Rezac)2014(5h38m) 80% Hodnocení: Stiahnut
    Pozriet Online
    Kategória:Mluvené slovo - Velikost:310.1 MB BitTorrent klient
    Pridaný: Súbory:
    Skontrolován:2022-09-15 Peerov:3 (Seed: 3, Leech: 0)
    Zaner: Uploader:Uvidis, az ked budes
    VIP
    Kúp nám Pivo 1,10€

    Kúp nám Pivo
    Pridaj do zalozky
    Pridaj do zalozky





    UKÁZKA





    Ballek Ladislav

    ????????????????????????????
    —\_(?._/—....—\_(?._/—

    Pomocník

    čas: (5h38m) L.P 2014
    účinkují: (Svatopluk Skopal a Ivan Řezáč) CZ










    Ballekov román nás uvádza do kraja na juhu Slovenska, do končín, ktoré si v porovnaní s inými naša literatúra doteraz menej všímala. Je to krajina neopakovateľná a zvláštna, a to nielen prírodou, ktorú vnímame akoby cez prizmu jej dlhých letných mesiacov, ale aj bohatou históriou, určenou polohou tohto kraja na križovatke dejinných udalostí, a najmä ľuďmi a ich zložitými vzťahmi, podmienenými okrem iného aj národnostným zložením jeho dediniek a malých miest. Jedno z nich — autor ho nazval Palánkom — sa stalo hrdinom románu Pomocník, médiom, ktoré určilo dramatické, spoločenské i ľúbostné osudy hlavných hrdinov, postáv, v ktorých príbehu sa verne odráža jeden z hlavných problémov povojnových čias — doznievanie starého spôsobu života s jeho túžbou po majetku, moci a peniazoch, ktorá ničí najkrajšie ľudské hodnoty. Pohľad na tento zanikajúci svet sa vyznačuje istou lyrickou nostalgiou, ale aj vedomím, že namiesto neho musí prísť nový, spravodlivejšie usporiadaný. Ballekov pozoruhodný, čitateľsky veľmi atraktívny román bol poctený viacerými cenami a máme v živej pamäti aj jeho vydarené divadelné, filmové a televízne spracovania.

    Ladislav Ballek se stal významným slovenským romanopiscem jaksi nenápadně, avšak jeho literární obraz poválečného Slovenska je s přibývajícím časem stále zajímavější.

    Narodil se roku 1941 a dětství a mládí prožil v jihoslovenském městě Šahy, které se stalo inspirací a prostředím jeho románu Pomocník. Události, v něm vylíčené, se odehrávají těsně po 2. světové válce, v roce 1945 a 1946, v tom zvláštním kraji při maďarské hranici, kam přijede řezník Štefan Riečan převzít jako válečný poškozenec řeznickou živnost po Maďarovi - a s ní převezme i Valentina Lančariče, pomocníka.  

    Sledujeme společenství slušného Riečana a dravého Lančariče, který se spřáhne s chtivou řezníkovou ženou, a přitom víme, že všechna ta šmelina a touha po bohatství, která se podobá pohádce o rybáři a jeho ženě, je sama marnost, že přijde rok 1948 a všechno bude jinak.

    Pod tímto úhlem, který jako by zostřoval vidění, o to víc vynikají vlastnosti, které vystupují na povrch v přelomových dobách, kdy se mění hranice, poměry, politické uspořádání. V takových dobách se vždy najdou takoví, kteří dokáží vytěžit maximum zisku na úkor druhých.

    Při dnešním čtení Ballekova románu nacházíme paralely i s nedávnou dobou po listopadu 1989, a vlastně i se současnou slovenskou a maďarskou realitou.  

    Účinkují: Svatopluk Skopal a Ivan Řezáč

    Autor: Ladislav Ballek
    Překlad: Gustav Hajčík
    Připravila: Jiřina Tejkalová
    Režie: Ivan Chrz  



    Formát : MP3
    Bit rate mode                            : Constant
    Bit rate                                     : 128 kb/s
    Kanál(y)                                    : 2 kanály
    Sampling rate                            : 48 kHz









    roty, hklucka, haseki, edudantfranc, Hebrejec, Jumanji1975, Hippies,

    + Pridaj vlastnu verziu tohto torrentu +


    Upozornenie:
    Ziadny zo zobrazených súborov sa nenachádza na tomto serveri. Server slúzi len k síreniu vlastnorucne vytvorených aplikácií, videí, hudby ai. Autori stránok nenesú ziadnu zodpovednost za zverejnené odkazy, komentáre a obsah súborov. Vsetky komentáre, odkazy, súbory ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi sem vkladáte na vlastnú zodpovednost. Autori stránok si vyhradzujú právo cenzúry odkazov, komentárov príp. súborov, ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi a dobrými mravmi. Dodrzujte pravidlá!


    No comments...


    Back

    Na serveru se nenalézají zádne soubory. Za odkazy jsou výhradně zodpovědní uzivatelé a návstěvníci tohoto trackeru. Administrátor není zodpovědný za pridaný obsah ani za skody zpusobené uzivateli. Nesmíte pouzívat tuto webovou stránku pro distribuovaní nebo download zádného materiálu pokud nemáte povolení od príslusného vlastníka práv. Uzivatelé jsou zodpovědní za dodrzování těchto pravidel a podmínek. Owner má právo kdykoliv změnit pravidla tohoto trackeru.

    [ Script trval: 0.277 sec. ] - [ GZIP: disabled ]
    Je zhruba 17:16
    sql

    TOPlist