Tvoj účet nieje VIP.
Preto sú tvoje funkcie a možnosti značne obmedzené.
Pre aktiváciu VIP klikni sem.

World History CZ (9.) -POPRAVA Paula Blobela, brutálního šéfa nacistických Einsatzgruppen a organizátora masakru v Babi Yar | SkTorrent.eu

Cz-SkTorrent open Tracker, na volné zdieľanie súborov. Pridajte sa k našej komunite a získajte prístup k tisícom torrentov.

  • vysoká rýchlosť
  • úplne zdarma
  • prevažne Slovenská a Česká scéna
  • ste tu s nami už 10 rokov - Ďakujeme
  • Vitaj Guest (Login) Ako stahovat
    torrenty?
    Torrenty:
    v1 textová
    v2 obrázková
    Ako sa stat
    Uploaderom
    Online
    Filmy
    Forum
    Pravidlá
    SkTSocial
    BitTorrent
    klient
    Meno: Heslo:
    Zaregistrovat
    Po zaregistrovaní mozte volne stahovat
    Zabudol som heslo

    World History CZ (9.) -POPRAVA Paula Blobela, brutálního šéfa nacistických Einsatzgruppen a organizátora masakru v Babi Yar Názov:World History CZ (9.) -POPRAVA Paula Blobela, brutálního šéfa nacistických Einsatzgruppen a organizátora masakru v Babi Yar Hodnocení:N/A Stiahnut
    Pozriet Online
    Kategória:Dokument - Velikost:251.0 MB BitTorrent klient
    Pridaný: Súbory:
    Skontrolován:2024-04-25 Peerov:5 (Seed: 5, Leech: 0)
    Zaner:Dokumentarny,Historicky,Kratkometrazni,Valecny Uploader:Uvidis, az ked budes
    VIP
    Kúp nám Pivo 1,10€

    Kúp nám Pivo
    Pridaj do zalozky
    Pridaj do zalozky



    POPRAVA Paula Blobela, brutálního šéfa nacistických Einsatzgruppen a organizátora masakru v Babi Yar

    World History CZ

    Dabing-CZ
    Podtitulky-CZ
    Quality-1080p
    Audio-mp3

    ...Celkem bylo v Babím Jaru zabito asi 100 000 lidí, a to nejen Židů. Do ledna 1942 zavraždilo Blobelovo Sonderkommando 4a přibližně 60 000 lidí, včetně více než 30 000 Židů zmasakrovaných během dvou dnů v Babím Jaru.
    V lednu 1942 byl Paul Blobel oficiálně odvolán z funkce šéfa Sonderkommanda 4A a převelen do Berlína, kvůli blíže nespecifikovaným zdravotním problémům, za nimiž se skrýval jeho alkoholismus.
    V červnu 1942 byl Blobel pověřen tajným úkolem vykopat a zničit důkazy o nacistickém masovém vraždění na celém Němci okupovaném východě. Rozkaz byl vydán pouze ústně, protože jakákoli podobná písemná korespondence byla zakázána.
    Blobel odcestoval na okupovaná východní území, přičemž jeho oficiálním krytím byla funkce zástupce Heinricha Müllera, šéfa gestapa.
    Tato přísně tajná nacistická operace se nazývala "Zvláštní akce 1005" a sonderkommanda složená z židovských a sovětských válečných zajatců byla nucena vykopat a spálit těla Židů a dalších obětí, které byly zastřeleny nebo zavražděny dříve během války. Zajatci sonderkomand byli často spoutáni řetězy, aby se jim zabránilo v útěku.
    Zvláštní akce 1005 oficiálně začala ve vyhlazovacím táboře Sobibor a trvala až do roku 1944.
    Probíhala i v dalších vyhlazovacích táborech, včetně dalších táborů operace Reinhard - Belzec, Treblinka a také v Chelmnu.

    V Osvětimi byla krematoria, takže služeb Sonderkommanda 1005 zde nebylo potřeba. Operace se také vrátila na místa dřívějšího vraždění Einsatzgruppen, včetně míst velkých masakrů, jako byl Babí Jar.

    V červenci 1943, kdy se Rudá armáda blížila ke Kyjevu, zahájili Němci zastírací operaci, aby utajili, co se v Babím Jaru dělo. Na tuto akci dohlížel Paul Blobel.
    Pro tuto operaci Němci využili vězně, kteří byli drženi v koncentračním táboře Syrec, jenž se nacházel v blízkosti rokle Babí Jar. Tábor Syrec, který Němci zřídili v květnu 1942, sloužil k internaci sovětských válečných zajatců, partyzánů a Židů, kteří přežili masové akce z konce září 1941.
    Aby zakryli masové střílení v Babím Jaru, nařídili Němci 321 vězňům ze Syrecu vykopat masové hroby a spálit ostatky obětí.
    Těla byla exhumována, spálena a popel rozptýlen po zemědělské půdě v okolí. Blobel vyvinul účinné techniky likvidace, například střídání vrstev těl s palivovým dřívím na rámu ze železných kolejnic.

    Osmnáct vězňů, kteří uprchli a skrývali se, vypovídalo o těchto zločinech sovětským úřadům v listopadu 1943.

    Po skončení války měl Paul Blobel konečně stanout před soudem a zaplatit za své zločiny. Během procesu s Einsatzgruppen, který začal 29. září 1947, byl Blobel jedním z hlavních obžalovaných.
    Byl obviněn ze zločinů proti lidskosti, válečných zločinů a členství ve zločineckých organizacích. Konkrétně byl obviněn z toho, že v období od června 1941 do ledna 1942 zavraždil 60 000 lidí, za něž nesl odpovědnost. Na svou obhajobu Blobel tvrdil, že uváděný počet je příliš vysoký a Sonderkommando 4a pod jeho vedením nezastřelilo 60 000, ale maximálně 10 000 až 15 000 lidí.
    Kromě toho Blobel dále prohlásil, že všechno jeho střílení bylo provedeno v souladu s mezinárodním právem. Vypověděl toto:
    "Popravy agentů, partyzánů, sabotérů, podezřelých osob ze špionáže a sabotáže, a těch, kteří měli škodlivý vliv na německou armádu, byly podle mého názoru zcela v souladu s Haagskou úmluvou".
    Na otázku, zda se domnívá, že zabití 1 160 Židů v odvetě za zabití 10 německých vojáků bylo oprávněné, odpověděl následující:
    "116 Židů za jednoho Němce? To nevím. Víte, já nejsem militarista. Člověk to může posuzovat jen podle svých vlastních lidských představ. Jsou-li to nepřátelé a jsou-li to rovnocenní nepřátelé, bylo by třeba diskutovat o tom, zda je jedna ku 116 oprávněný poměr odvety."

    Dne 10. dubna 1948 shledal tribunál Paula Blobela vinným ve všech třech bodech obžaloby a odsoudil ho k trestu smrti oběšením.
    Když byl Blobel 7. června 1951 popraven, bylo mu 56 let. Jeho poslední slova zněla: "Cokoli jsem udělal, udělal jsem jako voják, který poslouchal rozkazy. Žádného zločinu jsem se nedopustil. Bůh a dějiny mě ospravedlní. Bůh se smiluj nad mými vrahy. Umírám ve víře ve svůj lid. Kéž si je německý národ vědom svých nepřátel!"


       
       







    svedak, Romkov,

    + Pridaj vlastnu verziu tohto torrentu +


    Upozornenie:
    Ziadny zo zobrazených súborov sa nenachádza na tomto serveri. Server slúzi len k síreniu vlastnorucne vytvorených aplikácií, videí, hudby ai. Autori stránok nenesú ziadnu zodpovednost za zverejnené odkazy, komentáre a obsah súborov. Vsetky komentáre, odkazy, súbory ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi sem vkladáte na vlastnú zodpovednost. Autori stránok si vyhradzujú právo cenzúry odkazov, komentárov príp. súborov, ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi a dobrými mravmi. Dodrzujte pravidlá!


    No comments...


    Back

    Na serveru se nenalézají zádne soubory. Za odkazy jsou výhradně zodpovědní uzivatelé a návstěvníci tohoto trackeru. Administrátor není zodpovědný za pridaný obsah ani za skody zpusobené uzivateli. Nesmíte pouzívat tuto webovou stránku pro distribuovaní nebo download zádného materiálu pokud nemáte povolení od príslusného vlastníka práv. Uzivatelé jsou zodpovědní za dodrzování těchto pravidel a podmínek. Owner má právo kdykoliv změnit pravidla tohoto trackeru.

    [ Script trval: 0.185 sec. ] - [ GZIP: enabled ]
    Je zhruba 03:10
    sql

    TOPlist