Tvoj účet nieje VIP.
Preto sú tvoje funkcie a možnosti značne obmedzené.
Pre aktiváciu VIP klikni sem.

2002 - Naqoyqatsi - Quatsi Trilogy | SkTorrent.eu

Cz-SkTorrent open Tracker, na volné zdieľanie súborov. Pridajte sa k našej komunite a získajte prístup k tisícom torrentov.

  • vysoká rýchlosť
  • úplne zdarma
  • prevažne Slovenská a Česká scéna
  • ste tu s nami už 10 rokov - Ďakujeme
  • Vitaj Guest (Login) Ako stahovat
    torrenty?
    Torrenty:
    v1 textová
    v2 obrázková
    Ako sa stat
    Uploaderom
    Online
    Filmy
    Forum
    Pravidlá
    SkTSocial
    BitTorrent
    klient
    Meno: Heslo:
    Zaregistrovat
    Po zaregistrovaní mozte volne stahovat
    Zabudol som heslo

    2002 - Naqoyqatsi - Quatsi Trilogy Názov:2002 - Naqoyqatsi - Quatsi Trilogy Hodnocení:N/A Stiahnut
    Pozriet Online
    Kategória:Filmy bez titulků - Velikost:1.4 GB BitTorrent klient
    Pridaný: Súbory:
    Skontrolován:2023-07-05 Peerov:1 (Seed: 1, Leech: 0)
    Zaner: Uploader:Uvidis, az ked budes
    VIP
    Kúp nám Pivo 1,10€

    Kúp nám Pivo

    Pridaj do zalozky
    Pridaj do zalozky




    ČSFD
    https://www.csfd.cz/film/37441-naqoyqatsi/prehled/


    Quote:
    audio je pouze hudba, titulky nejsou


       


    Quote:

    Naqoyqatsi

       USA Naqoyqatsi


    Dokumentární / Hudební
    USA, 2002, 89 min (Alternativní 86 min)
    Režie: Godfrey Reggio
    Scénář: Godfrey Reggio
    Kamera: Russell Lee Fine
    Hudba: Philip Glass
    Hrají: Marlon Brando, Elton John, Julia Louis-Dreyfus, Madonna, Steven Soderbergh, Usáma bin Ládin, Fidel Castro, Bill Clinton, dalajlama Tändzin, Thomas A. Edison, Ronald Reagan, John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr, Mao Ce-tung, papež Jan Pavel II., Henry Kissinger, Martin Luther King, Adolf Hitler (a.z.), Vladimir Iljič Lenin (a.z.), Nikita Sergejevič Chruščov (a.z.), The Beatles (a.z.), Belladonna, Greg Louganis (a.z.)


    Quote:
    Poslední část jedinečné filmové trilogie režiséra Godfreyho Reggia je završením filmových úvah o vztahu přírody a civilizace. Pro názvy jednotlivých filmů použil Reggio výrazy z jazyka arizonských Indiánů kmene Hopi: Koyaanisqatsi vyjadřovalo „život vyvedený z rovnováhy“, Powaqqatsi pak „život na úkor někoho jiného“. Naqoyqatsi znamená „život jako vzájemné zabíjení“, „válku jako způsob života“ či v přeneseném smyslu „civilizační násilí“. Režisér se tentokrát zaměřil na moc moderních technologií a na jejich vliv na lidstvo. V metaforickém smyslu technologické výdobytky začínají pohlcovat své stvořitele a uvrhávají lidstvo do válečných konfliktů… Na rozdíl od dvou předešlých snímků (a středometrážního dokumentu Anima Mundi) zvolil Reggio odlišné výtvarné pojetí: valnou většinu použitého materiálu tvoří archivní snímky. Prakticky každý záběr přitom prošel výraznou proměnou s pomocí počítačové animace, zoomu, kolorováni, prací s negativem, zmnožováním či dělením obrazu atd. Reggio se opět opírá o fenomenální hudbu newyorského minimalistického skladatele Philipa Glasse. Hudební doprovod tentokrát obsahuje sólové party, jejichž interpretem je světoznámý cellista Yo-Yo Ma. Některé záběry pocházejí i z českých archivů; pamětníci jistě ihned rozpoznají masové výjevy ze strahovských spartakiád. (Česká televize)


    Quote:
    Ehm, to jsem takhle jednou přišel domů vypálenej a táta měl puštěný tohle. Tak jsem si uvařil čajíček sedl jsem si na gauč a pozoroval tyhle nádherný obrázky podkreslený decentní hudbou. Později se ke mě začalo dostávat i jejich poselství. Ale čert vem poselství, vizuální forma tohoto snímku je dokonalá a i když bych se na to do kina nikdy neodhodlal, jako klidné večerní završení rušného dne mi to posloužilo parádně.


    Quote:
    Závěrečná část trilogie >O Lidech a Zemi< (s malou vsuvkou ze světa zvířat) pánů Reggia a Glasse. Téměř dvacetiletý, filmařsky neuvěřitelně rozsáhlý projekt a neoddiskutovatelně jeden z největších uměleckých počinů ve smyslu spojení obrazu a hudby v historii. V této poslední části pak symbolicky se zabývající technickým (či techologickým) >pokrokem< ve spojení s "civilizovaným násilím", vedoucím až k promarnění smyslu lidské existence - toho nezlomného lidského ducha... Vedoucím až k chaosu a destrukci díla, které Člověk v alibistické bázni ze sebe sama nazývá již od počátků své existence jako myslící bytosti dílem Božím... - - - P.S. Již tradičně hudba P.G. sama o sobě jako svébytné hudební dílo a skvělý sountrack.


    Quote:
    a cinematic tone poem
    In the hustle and bustle of a chaotic world, we often don't take the time to stop and really look at all the beautiful things that tend to pass us by unnoticed. It is Godfrey Reggio's aim in `Naqoyqatsi' – as it was in his previous `Koyaanisqatsi' and `Powaqqatsi' - to focus our attention on all the artistry inherent in the shapes, forms and patterns that make up our universe. His film is a succession of images, some of them derived from nature (clouds, ocean waves), others from Man (buildings and bridges), and others from computer-generated fantasy. These he filters through his observant camera eye, state-of-the-art processing and ingenious editing to create a cinematic tone poem. The element that most separates `Naqoyqatsi' from Reggio's earlier works is the much heavier reliance on camera trickery and CGI effects here. For the most part, Reggio has moved away from nature as his subject and towards the cyber realities of the current age. Thus, the altered emphasis in form seems not merely appropriate but thematically valid as well, as Reggio examines a world in which nature has been largely eclipsed by computer technology.

    At the end of the film we are told that `Naqoyqatsi' is a Hopi word meaning, essentially, `war' and `violence.' I'm not sure, though, that Reggio has really earned that title with his film. True, he does include a few shots of mushroom clouds, of street riots, of violent video games, but they hardly account for the majority of the images we see. Perhaps it is the clash between nature and technology that he is referring to here, but the title – at least as defined at the end - still seems to fall a bit short of the mark.

    Still, Reggio is often able to find poetry in even the most disturbing of images. For instance, there's an amazing shot of a trio of crash test dummies performing a macabre, yet strangely beautiful slow motion `dance' in a simulated airplane crash. It is but one of the many unforgettable images in the film.

    Enhanced by the haunting music of Philip Glass, `Naqoyqatsi' offers a dazzling kaleidoscopic view of the world, a visual tour de force for the aesthetically inclined.






















    pohee, Projekt23, Vatral,

    + Pridaj vlastnu verziu tohto torrentu +


    Upozornenie:
    Ziadny zo zobrazených súborov sa nenachádza na tomto serveri. Server slúzi len k síreniu vlastnorucne vytvorených aplikácií, videí, hudby ai. Autori stránok nenesú ziadnu zodpovednost za zverejnené odkazy, komentáre a obsah súborov. Vsetky komentáre, odkazy, súbory ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi sem vkladáte na vlastnú zodpovednost. Autori stránok si vyhradzujú právo cenzúry odkazov, komentárov príp. súborov, ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi a dobrými mravmi. Dodrzujte pravidlá!


    No comments...


    Back

    Na serveru se nenalézají zádne soubory. Za odkazy jsou výhradně zodpovědní uzivatelé a návstěvníci tohoto trackeru. Administrátor není zodpovědný za pridaný obsah ani za skody zpusobené uzivateli. Nesmíte pouzívat tuto webovou stránku pro distribuovaní nebo download zádného materiálu pokud nemáte povolení od príslusného vlastníka práv. Uzivatelé jsou zodpovědní za dodrzování těchto pravidel a podmínek. Owner má právo kdykoliv změnit pravidla tohoto trackeru.

    [ Script trval: 0.410 sec. ] - [ GZIP: disabled ]
    Je zhruba 15:23
    sql

    TOPlist