Tvoj účet nieje VIP.
Preto sú tvoje funkcie a možnosti značne obmedzené.
Pre aktiváciu VIP klikni sem.

Bozena Nemcova - Babicka (1972)(CZ) | SkTorrent.eu

Cz-SkTorrent open Tracker, na volné zdieľanie súborov. Pridajte sa k našej komunite a získajte prístup k tisícom torrentov.

  • vysoká rýchlosť
  • úplne zdarma
  • prevažne Slovenská a Česká scéna
  • ste tu s nami už 10 rokov - Ďakujeme
  • Vitaj Guest (Login) Ako stahovat
    torrenty?
    Torrenty:
    v1 textová
    v2 obrázková
    Ako sa stat
    Uploaderom
    Online
    Filmy
    Forum
    Pravidlá
    SkTSocial
    BitTorrent
    klient
    Meno: Heslo:
    Zaregistrovat
    Po zaregistrovaní mozte volne stahovat
    Zabudol som heslo

    Bozena Nemcova - Babicka (1972)(CZ) Názov:Bozena Nemcova - Babicka (1972)(CZ) Hodnocení:N/A Stiahnut
    Pozriet Online
    Kategória:Mluvené slovo - Velikost:127.0 MB BitTorrent klient
    Pridaný: Súbory:
    Skontrolován:2021-04-17 Peerov:1 (Seed: 0, Leech: 1)
    Zaner: Uploader:Uvidis, az ked budes
    VIP
    Kúp nám Pivo 1,10€

    Kúp nám Pivo
    Pridaj do zalozky
    Pridaj do zalozky





    Autor: Božena Němcová
    Interpret: Jarmila Kurandová, Lubomíra Sonková, Roman Stáňa a další
    Žánr: Rozhlasová hra
    Jazyk: CZ
    Rok: 1972
    Formát: mp3
    Kvalita: Stereo, 192 kbps, 48000 hz
    Čas: 01:32:26


    Božena Němcová: Babička. V titulní roli Jarmila Kurandová



    Pravděpodobně nejznámější dílo Boženy Němcové. Rozhlasovou úpravu divadelní inscenace Národního divadla Brno z roku 1972 s Jarmilou Kurandovou v titulní roli.

    Babička se z kontextu tvorby Boženy Němcové vymyká. Sama Němcová si mezi svými prózami, v nichž realisticky reflektovala český venkov plný sociálních rozporů, cenila nejvýše Pohorské vesnice (1856). I v Babičce se soustřeďuje na uzavřený venkovský svět, sociální kritiku ale opouští. Venkov se stává idylickým místem, v němž vládne spravedlivý odvěký řád a láska.

    Děj knihy je známý i díky různým filmovým a televizním zpracováním. Poprvé byla Babička zfilmována již v roce 1921 režisérkou Theou Červenkovou. V titulní roli  se objevila matka Svatopluka Innemanna Ludmila, Barunku hrála mladší sestra Innemannové Liduška.

    Velký význam měla pro české publikum verze režiséra Františka Čápa z roku 1940. Ten si pro hlavní role vybral Terezii Brzkovou (Babička) a Natašu Tanskou (Barunka) a film natočil ve složitém období počátku druhé světové války. „Byl šestkrát zakázán a teprve po sedmé povolen,“ napsal v září 1945 režisér František Čáp (1913–1972), když se odvolával proti vyloučení ze Svazu českých filmových pracovníků kvůli údajnému „schvalování háchovské politiky a politiky Hitlera“.

    Dnes si pravděpodobně většina diváků spojí Babičku s dvoudílným televizním filmem z roku 1971 režiséra Antonína Moskalyka. V něm si titulní postavu zahrála Jarmila Kurandová. Zatímco většina herců se k hlavním rolím postupně dopracuje, Jarmila Kurandová se ke své životní a zároveň poslední roli dostala ve věku osmdesáti let, a to v divadle i před kamerou a v rozhlasovém zpracování. V roce 1971 nejdříve ztělesnila pohostinsky divadelní podobu Babičky Boženy Němcové v Mahenově divadle. Ve stejném roce ji do této role obsadil Antonín Moskalyk. Pro Jarmilu Kurandovou znamenala Babička obrovský úspěch a vepsala se tak nesmazatelně do paměti diváků jako před lety Terezie Brzková.

    Z takových setkání v nás do konce života zůstává pocit štěstí.
    Jan Tůma, režisér
    „Naše komunikace o rozhlasové podobě postavy začala u polévky s liškami a pokračovala po jejím návratu do Brna úžasnými dvěma týdny setkávání ve studiu, kde nejen rozhlasový realizační tým, ale všichni herci, kteří na inscenaci spolupracovali, den co den opakovaně podléhali jejímu lidskému kouzlu a mimořádně profesionální přípravě. I když k naší další připravované spolupráci už nedošlo, protože Jarmila Kurandová nedlouho poté zemřela, dodnes si nesu s sebou obrázek úhledné staré paní, čekající před studiem na chvíli, kdy začneme natáčet, já přicházím ze své pracovny ve třetím patře a paní Jarmila se mi usměje vstříc a řekne: ‚Jeníčku, musíme se do toho dát, máme na dnešek tolik práce před sebou!‘ Vidím tu tvář a slyším ten hlas a jenom si znovu po letech potvrzuji, že z takových setkání v nás do konce života zůstává pocit štěstí,“ vzpomíná režisér rozhlasové inscenace Jan Tůma.




    Divadelní dramatizace: Ludmila Bařinková, Jaroslav Horan
    Účinkují: Jarmila Kurandová, Lubomíra Sonková, Roman Stáňa, Věra Obrátilová, Věra Bublíková, Michal Novotný, Věra Fischerová, Helena Trýbová, Otakar Dadák, Helena Kružíková, Renata Doleželová, Jana Hlaváčková, Josef Husník, Milan Vágner, Zdena Herfortová, Rudolf Chromek, Arnošt Navrátil, Miroslava Jandeková a další
    Připravila: Ludmila Bařinková
    Dramaturgie: Vlastimil Brtěk
    Hudba: Zdeněk Pololáník
    Režie: Jan Tůma
    Natočeno: v brněnském studiu Českého rozhlasu v roce 1972










    gurzi, Jumanji1975, m4T0m, Jantarko,

    + Pridaj vlastnu verziu tohto torrentu +


    Upozornenie:
    Ziadny zo zobrazených súborov sa nenachádza na tomto serveri. Server slúzi len k síreniu vlastnorucne vytvorených aplikácií, videí, hudby ai. Autori stránok nenesú ziadnu zodpovednost za zverejnené odkazy, komentáre a obsah súborov. Vsetky komentáre, odkazy, súbory ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi sem vkladáte na vlastnú zodpovednost. Autori stránok si vyhradzujú právo cenzúry odkazov, komentárov príp. súborov, ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi a dobrými mravmi. Dodrzujte pravidlá!





    0
    Jumanji1975
    Ratio 9.91

    Member+

    02/06/2021 01.33.56
    Děkuji


    --------------
    >> 08/06/2021 16.38.05
    UPLOADER:


    Back

    Na serveru se nenalézají zádne soubory. Za odkazy jsou výhradně zodpovědní uzivatelé a návstěvníci tohoto trackeru. Administrátor není zodpovědný za pridaný obsah ani za skody zpusobené uzivateli. Nesmíte pouzívat tuto webovou stránku pro distribuovaní nebo download zádného materiálu pokud nemáte povolení od príslusného vlastníka práv. Uzivatelé jsou zodpovědní za dodrzování těchto pravidel a podmínek. Owner má právo kdykoliv změnit pravidla tohoto trackeru.

    [ Script trval: 0.029 sec. ] - [ GZIP: enabled ]
    Je zhruba 07:42
    sql

    TOPlist