Tvoj účet nieje VIP.
Preto sú tvoje funkcie a možnosti značne obmedzené.
Pre aktiváciu VIP klikni sem.

O. Kundra a T. Lindner - Muj syn terorista (2017)(CZ) | SkTorrent.eu

Cz-SkTorrent open Tracker, na volné zdieľanie súborov. Pridajte sa k našej komunite a získajte prístup k tisícom torrentov.

  • vysoká rýchlosť
  • úplne zdarma
  • prevažne Slovenská a Česká scéna
  • ste tu s nami už 10 rokov - Ďakujeme
  • Vitaj Guest (Login) Ako stahovat
    torrenty?
    Torrenty:
    v1 textová
    v2 obrázková
    Ako sa stat
    Uploaderom
    Online
    Filmy
    Forum
    Pravidlá
    SkTSocial
    BitTorrent
    klient
    Meno: Heslo:
    Zaregistrovat
    Po zaregistrovaní mozte volne stahovat
    Zabudol som heslo

    O. Kundra a T. Lindner - Muj syn terorista (2017)(CZ) Názov:O. Kundra a T. Lindner - Muj syn terorista (2017)(CZ) Hodnocení: Stiahnut
    Pozriet Online
    Kategória:Mluvené slovo - Velikost:221.1 MB BitTorrent klient
    Pridaný: Súbory:
    Skontrolován:2018-03-26 Peerov:3 (Seed: 0, Leech: 3)
    Zaner: Uploader:Uvidis, az ked budes
    VIP
    Kúp nám Pivo 1,10€

    Kúp nám Pivo
    Pridaj do zalozky
    Pridaj do zalozky







    O. Kundra a T. Lindner
    Můj syn terorista


    Proč byli ochotni se všeho vzdát, včetně svého života? Co je vedlo ke konvertování, radikalizování se a přidání se k IS?

    Vzdušnou čarou je to dva a půl tisíce kilometrů, a přece je v jistém smyslu syrské bojiště za humny. Salafistické skupiny jsou v mnoha státech úspěšné ve verbování budoucích radikálů. Kam nedosáhnou, zaznívá jejich hlas po síti, a právě internetová kampaň stála za případem prvního zadrženého českého islámského radikála v roce 2016.





    Rok vydání: 2017
    Provedení: Audiokniha
    Délka: 04:01:22
    Jazyk: český
    Formát: mp3

    Čte: Igor Dostálek

    Popis:

    Novináři Ondřej Kundra a Tomáš Lindner však nezůstávají jen u této domácí kauzy, nýbrž vyrážejí na západ a na sever Evropy za svědectvím dalších radikálů a jejich rodin, příslušníků neziskovek i státních institucí.  

    Výsledkem je kniha „Můj syn terorista. Jak se rodí evropští džihádisté“ (BizBooks 2017), která vykresluje obraz prostředí radikálních skupin a jejich nátlakových technik, zkoumá příčiny náboženské radikalizace, zamýšlí se nad úlohou státu i neziskových organizací a prostřednictvím příkladů z různých míst kontinentu naznačuje možná řešení.  

    Východiskem pro autory bylo setkání s několika rodiči, převážně matkami, jejichž synové padli v řadách tzv. Islámského státu. Jsou mezi nimi dvě matky z Dánska, manželský pár z chudého předměstí Paříže, a dokonce žena z kanadského Calgary.  

    V dramatických osobních příbězích sledujeme nenápadné proměny myšlení mladých lidí až k okamžiku překročení skrytého horizontu, odkud už pro mladé radikály nebylo návratu.  

    Líčení vyvracejí některá oblíbená klišé, jimiž bychom mohli problém odbýt a jeho řešení svést na scestí: náboženský radikalismus nevzchází jen z rozvrácených rodin a vyloučených lokalit a jakkoli jsou sociální příčiny velmi často v pozadí, obecně poskytuje náboženskému radikalismu podhoubí spíš křehkost a hodnotová neukotvenost mladých lidí na prahu dospělosti.  

    Mezi tématy, která autory zajímala, se najde i problematika tajných služeb, jejich možností proniknout do světa islámského radikalismu, a především efektivně spolupracovat v širším evropském rámci. Z dlouhodobého hlediska je však podstatné vypracovat nástroje účinné prevence, aby k radikalizaci pokud možno nedocházelo.  

    Inspiraci kniha nachází mimo jiné v dánském městě Aarhus, které organizuje nenásilnou integraci navrátilců ze syrské války, v německém Hesensku, kde se politici snaží o proniknutí osvěty na komunální úroveň, nebo v Rakousku, kde probíhá pokus o formování evropského islámu, slučitelného se západními hodnotami. Rozhovory s aktéry těchto dějů stopují každodenní „souboj o duše lidí“, který – jak autoři píší – „musíme vyhrát“.  


    Seznam stop
    01 - Za pár dní se vrátím
    02 - Začíná nová etapa
    03 - Něco není v pořádku
    04 - Věčný život v ráji
    05 - Čti korán, bratře
    06 - My proti zbytku světa
    07 - Komplikovaný zápas
    08 - Islámský stát před soudem
    09 - Druhá šance
    10 - Zbavit je vzteku


    Info
    Artist......:
    Album......:
    Genre......:
    Source......: web
    Year......:
    Ripper......: EAC (Secure mode) / LAME 3.92 &
    Codec......: LAME 3.93
    Version......: MPEG 1 Layer III
    Quality......: CBR 128, (avg. bitrate: 128kbps)
    Channels......: Stereo / 48000 hz
    Tags......: , ID3 v2.4
    Information......:

    Ripped by......:  on 26.3.18
    Posted by......:  on 26.3.18
    News Server......: news.astraweb.com
    News Group(s)......: alt.binaries.sounds.mp3.m

    Included......: NFO.








    abyryda, adminsys32, hanapl,

    + Pridaj vlastnu verziu tohto torrentu +


    Upozornenie:
    Ziadny zo zobrazených súborov sa nenachádza na tomto serveri. Server slúzi len k síreniu vlastnorucne vytvorených aplikácií, videí, hudby ai. Autori stránok nenesú ziadnu zodpovednost za zverejnené odkazy, komentáre a obsah súborov. Vsetky komentáre, odkazy, súbory ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi sem vkladáte na vlastnú zodpovednost. Autori stránok si vyhradzujú právo cenzúry odkazov, komentárov príp. súborov, ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi a dobrými mravmi. Dodrzujte pravidlá!





    0
    spendy777
    Ratio 1.73

    Member+

    28/03/2018 00.53.30
    Vrelo odporucam panom adninistratorom tento torent nadobro a navzdy zmazat.Pricina je jasna.Len to tu kazi imidž tejto svelej stranky.

    0
    gurp
    Ratio 2.94

    Member+

    27/03/2018 08.21.12
    ""spíš křehkost a hodnotová neukotvenost mladých lidí na prahu dospělosti"" fňuk málem jsem se rozplakal,takže žádní krutí hrdlořezové ale "neukotvení" lidé ,nechme se kuchat dál však oni se časem ukotví


    Back

    Na serveru se nenalézají zádne soubory. Za odkazy jsou výhradně zodpovědní uzivatelé a návstěvníci tohoto trackeru. Administrátor není zodpovědný za pridaný obsah ani za skody zpusobené uzivateli. Nesmíte pouzívat tuto webovou stránku pro distribuovaní nebo download zádného materiálu pokud nemáte povolení od príslusného vlastníka práv. Uzivatelé jsou zodpovědní za dodrzování těchto pravidel a podmínek. Owner má právo kdykoliv změnit pravidla tohoto trackeru.

    [ Script trval: 0.270 sec. ] - [ GZIP: disabled ]
    Je zhruba 08:03
    sql

    TOPlist