Tvoj účet nieje VIP.
Preto sú tvoje funkcie a možnosti značne obmedzené.
Pre aktiváciu VIP klikni sem.

Snyder Timothy - Obnova národu (Pavel Cenek Vaculik & Ales Slanina)2024(4h35m) | SkTorrent.eu

Cz-SkTorrent open Tracker, na volné zdieľanie súborov. Pridajte sa k našej komunite a získajte prístup k tisícom torrentov.

  • vysoká rýchlosť
  • úplne zdarma
  • prevažne Slovenská a Česká scéna
  • ste tu s nami už 10 rokov - Ďakujeme
  • Vitaj Guest (Login) Ako stahovat
    torrenty?
    Torrenty:
    v1 textová
    v2 obrázková
    Ako sa stat
    Uploaderom
    Online
    Filmy
    Forum
    Pravidlá
    SkTSocial
    BitTorrent
    klient
    Meno: Heslo:
    Zaregistrovat
    Po zaregistrovaní mozte volne stahovat
    Zabudol som heslo

    Snyder Timothy - Obnova národu (Pavel Cenek Vaculik & Ales Slanina)2024(4h35m) Názov:Snyder Timothy - Obnova národu (Pavel Cenek Vaculik & Ales Slanina)2024(4h35m) Hodnocení: Stiahnut
    Pozriet Online
    Kategória:Mluvené slovo - Velikost:127.7 MB BitTorrent klient
    Pridaný: Súbory:
    Skontrolován:2024-02-26 Peerov:18 (Seed: 18, Leech: 0)
    Zaner: Uploader:Uvidis, az ked budes
    VIP
    Kúp nám Pivo 1,10€

    Kúp nám Pivo
    Pridaj do zalozky
    Pridaj do zalozky





    UKÁZKA







    Snyder Timothy


    Obnova národů




    čas: (4h35m)
    Účinkují: (Pavel Čeněk Vaculík & Aleš Slanina)
    Premiéra:  17. 2. 2024

    Detektivky, Novely, povídky, jiné čtivo a nebezpečné deviace











    Kniha Timothyho Snydera Obnova národů – Polsko, Ukrajina, Litva, Bělorusko 1569–1999 je studií historického vývoje etnických národů založeného na jazyce a identitě. Autor nás provádí staletími a událostmi, mnohdy krutými, abychom na konci dospěli k branám nadstátního útvaru – Evropské unie.

    Desetidílná rozhlasová četba obsahuje vybrané kapitoly, zaměřené především na historii Ukrajiny a Polska. Tyto kapitoly obohacujeme o audio citace z přednášek Timothyho Snydera The Making of Modern Ukraine, pronesených v roce 2022 na Yaleově univerzitě.



    Právě na Yaleově univerzitě, jejímž je profesorem, se Snyder 1. září 2022 zamýšlel nad skutečností, že podstatou dějin je změna kontinuity – začátky a konce, ale také nepředvídatelnost.

    „I kdybyste si přečetli všechny knihy o určitém roce, stali se největšími odborníky na daný rok na světě, nebudete vědět, co se stane v roce následujícím,“ uvedl. Události se podle autora jeví předvídatelné až při pohledu zpět.

    „Před 24. únorem 2022 si říkáte: Je jisté, že Rusko Ukrajinu nenapadne. Po 24. únoru si řeknete: Bylo jasné, že Rusko Ukrajinu napadne. Tak funguje lidská mysl. Historie nám říká, že se mýlíme.“

    Rozdělení Polsko-litevské unie
    Ve své studii Obnova národů Snyder sleduje jednu cestu k moderní národnosti. Ta začíná v 16. století založením největší říše v raně novověké Evropě: Polsko-litevské unie.


    Timothy Snyder: Evropa i Spojené státy teď postrádají budoucnost. To je slabina, kterou využívá Rusko
    Šlechtici polského, litevského a východoslovanského původu tehdy ovšem považovali za samozřejmé, že jazyky státu, mluva, literatura a liturgie budou různé. Spojovala je společná politická a občanská práva.

    Teprve poté, co si soupeřící říše v 18. století unii rozdělily, přeformulovali podle historika někteří vlastenci pojem národ na lid a národnost na jazyk, jímž mluví. Na konci 20. století již jsou ústřední země staré unie rozděleny mezi státy pojmenované podle národů: Polsko, Ukrajinu, Litvu a Bělorusko.

    Cesta k modernímu nacionalismu
    Snyderova studie se soustředí na vzájemné etnické čistky Poláků a Ukrajinců a zkoumá jejich příčiny. „Deportace, genocida a etnické čistky zničily historické regiony, vylidnily multikulturní města a ušlapaly tak cestu modernímu nacionalismu,“ píše autor a ptá se: „Mohou se národní státy s takovými dějinami dohodnout?“

    Knihu vydanou nakladatelstvím PANT přeložila Petruška Šustrová, citace z univerzitních přednášek přeložil Radim Nejedlý
    Dramaturgie: Alena Blažejovská
    Scénář a režie: Radim Nejedlý
    Účinkují: Pavel Čeněk Vaculík, Aleš Slanina
    Dramaturgie: Alena Blažejovská
    Režie: Radim Nejedlý
    Premiéra: 17. 2. 2024
    V přednášce na Yaleově univerzitě Timothy Snyder říká: „Nezáleží na tom, jestli jde o Němce, Židy, Poláky nebo Ukrajince, důležitá je jejich spolupráce.“ Důležité je o ni usilovat, navzdory vzpomínkám a lidským obětem, které stojí proti sobě v polské a ukrajinské kolektivní paměti.

    K tomu autor připomíná, že přijetí šesti až sedmi milionů ukrajinských uprchlíků Polskem v roce 2022 je – jsme-li si vědomi historie, v níž docházelo i ke vzájemným krutostem – opravdu pozoruhodné.

    Radioknihu můžete poslouchat celé čtyři týdny.

    Formát                                      :M4a
    Bit rate mode                             : Variable
    Bit rate                                      : 64 kb/s
    Kanál(y)                                    : 2 kanály
    Sampling rate                            : 44 kHz


    ФАК Ю












    Jan_Benda, karellx, Tweete, pohee, pepa49, hatlman, Svab, jivins, Hebrejec, Tondik2, Andy28, Petenem, haseki, Zmetek209,

    + Pridaj vlastnu verziu tohto torrentu +


    Upozornenie:
    Ziadny zo zobrazených súborov sa nenachádza na tomto serveri. Server slúzi len k síreniu vlastnorucne vytvorených aplikácií, videí, hudby ai. Autori stránok nenesú ziadnu zodpovednost za zverejnené odkazy, komentáre a obsah súborov. Vsetky komentáre, odkazy, súbory ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi sem vkladáte na vlastnú zodpovednost. Autori stránok si vyhradzujú právo cenzúry odkazov, komentárov príp. súborov, ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi a dobrými mravmi. Dodrzujte pravidlá!





    0
    Svab
    Ratio 25.61

    VIP

    26/02/2024 15.49.57
    Nebylo by něco dalšího od Snydera? Třeba jen do čtečky .... Děkuji, tohle, Černé a Krvavé země, by měly být povinná četba.


    Back

    Na serveru se nenalézají zádne soubory. Za odkazy jsou výhradně zodpovědní uzivatelé a návstěvníci tohoto trackeru. Administrátor není zodpovědný za pridaný obsah ani za skody zpusobené uzivateli. Nesmíte pouzívat tuto webovou stránku pro distribuovaní nebo download zádného materiálu pokud nemáte povolení od príslusného vlastníka práv. Uzivatelé jsou zodpovědní za dodrzování těchto pravidel a podmínek. Owner má právo kdykoliv změnit pravidla tohoto trackeru.

    [ Script trval: 0.267 sec. ] - [ GZIP: disabled ]
    Je zhruba 05:19
    memcache

    TOPlist