Tvoj účet nieje VIP.
Preto sú tvoje funkcie a možnosti značne obmedzené.
Pre aktiváciu VIP klikni sem.

Tony Gatlif Collection Kolekce Zbierka (Romani people) | SkTorrent.eu

Cz-SkTorrent open Tracker, na volné zdieľanie súborov. Pridajte sa k našej komunite a získajte prístup k tisícom torrentov.

  • vysoká rýchlosť
  • úplne zdarma
  • prevažne Slovenská a Česká scéna
  • ste tu s nami už 10 rokov - Ďakujeme
  • Vitaj Guest (Login) Ako stahovat
    torrenty?
    Torrenty:
    v1 textová
    v2 obrázková
    Ako sa stat
    Uploaderom
    Online
    Filmy
    Forum
    Pravidlá
    SkTSocial
    BitTorrent
    klient
    Meno: Heslo:
    Zaregistrovat
    Po zaregistrovaní mozte volne stahovat
    Zabudol som heslo

    Tony Gatlif Collection Kolekce Zbierka (Romani people) Názov:Tony Gatlif Collection Kolekce Zbierka (Romani people) Hodnocení:N/A Stiahnut
    Pozriet Online
    Kategória:Filmy s titulkama - Velikost:4.6 GB BitTorrent klient
    Pridaný: Súbory:
    Skontrolován:2023-06-15 Peerov:0 (Seed: 0, Leech: 0)
    Zaner:Dokumentarny,Drama,Hudebni Uploader:Uvidis, az ked budes
    VIP
    Kúp nám Pivo 1,10€

    Kúp nám Pivo
    Pridaj do zalozky
    Pridaj do zalozky



    ČSFD --> https://www.csfd.cz/tvurce/2179-tony-gatlif/biografie/

    Quote:
    Tony Gatlif (vl. menom. Michel Dahmani Gatlif) sa narodil 10. septembra 1948 v Alžíri vo veľmi chudobnej rodine rómskej španielky a arabského otca. Ako 13-ročný odišiel z domova do Francúzska, kde sa potuloval mezi Marseille a Parížom. Dostal sa do polepšovne, kde v ňom vychovávateľ spozoroval všestranný talent a pomohol mu ho rozvíjať.

    Mladý Tony se spočiatku venoval herectvu a neskôr aj režii. O svoj rómský pôvod sa Gatlif začal zaujímať počiatkom 80. rokov. Odcestoval do Andalúzie, rodiska jeho matky, kde sa zoznámil s kultúrou andalúzskych Rómov. Natočil dva krátke filmy s miestnymi spevákmi, hudobníkmi a tenečníkmi flamenca. V prvom celovečernom filme "Les Princes" už naplno rozvinul tému života Rómov vo Francúzsku.

    V nasledujících rokoch Tony Gatlif natočil cez desiatku celovečerných filmov, z ktorých niektoré získali ocenenia na mezinárodných festivaloch. Témy svojich filmov Gatlif čerpá z vlastného života - exil, emigrácia, ale tiež priateľstvo, spoluexistencia a spájanie rôznych kultúr a zvlášť hudba.

    Gatlif sa s jeho tvorbou hlási k svojej národnosti a vyjadruje jej plnú podporu. Rozpráva príbeh o životnom pocite, o hľadaní, slobode, príbeh ktorý môže byť blízky komukoľvek, bez ohľadu na národnostnú a kultúrnu príslušnosť.


       



    Quote:
    Netypický dokument, alebo skôr hudobný film, ktorý dokumentuje hudbu Rómov od ich pravlasti - Indie, cez Egypt, Turecko, Rumunsko, Maďarsko, Slovensko až do Francúzska a Španielska. Vo filme sú použité nádherné piesne, ktoré rozširujú obraz o cigánskej hudbe ako ju poznáme z nášho stále úzkeho kultúrneho geopriestoru. Hoci nejde o dokument v čistej podobe, scény sú štylizované ako vo videoklipoch, film nám bez dialógov, prostredníctvom hudby, podáva príbeh o putovaní Rómov cez tri kontinenty.



    Quote:
    Mladý Parížan Stéphane prichádza uprostred zimy na stanicu v Bukurešti, sprevádzaný zvláštnou piesňou s "fatálnym" ženským hlasom, ktorý vraj patrí speváčke Nore Luce. Práve za ním sa vydáva kamsi na rumunský vidiek, aby hľadal tú rómsku speváčku, ktorej hudba jeho otcovi i jemu samotnému tak učarovala. Namiesto nej objaví komunitu olašských Rómov, ktorí žijú na okraji dediny, sčasti trpení, ale i nenávidení miestnym "bielym" obyvateľstvom. Prostredníkom, ktorý Stéphana uvedie do zvláštneho a chaotického sveta cigánskej hudby a zvykov, je Izidor, bulibaša čiže hlava miestneho klanu, starec, ktorý ochraňuje "svojho" Francúza ako raritu. Stéphanovi na jeho nových priateľoch, medzi ktorých patrí i krásna, vášnivo divoká a nespútaná Sabina, jediná, kto rozumie jeho reči, vadí ich neporiadok, nespoľahlivosť a zbytočné frajerstvo. Postupne sa ale s nimi zžije a oceňuje ich otvorenosť, muzikálnosť a vrelosť. Jedného dňa však spolu s nimi pozná trpké ovocie rasovej neznášanlivosti.



    Quote:
    Opravdu zvláštní artová forma. Nejde o muzikál, ale spíše o příběh jehož součástí je hudba a tanec, jimiž jsou všichni místní naprosto posedlí. Tudíž hudba, večírky a tanec jsou zde defakto jedinými způsoby, jak hrdinové tráví svůj volný čas. Ovšem písničky nás většinou neposouvají dál v ději a jejich texty s příběhem přímo nesouvisí (soudě podle titulků). Atmosféra španělských večírků, tanečnic, zpěváků a muzikantů je jedinečná. Samotný příběh je standardní mafiánskou historkou o dvou znesvářených rodinách. Ovšem pozor, ke konci vás čeká zajímavé překvapení. Kdo si myslí, že finální střet pohlavárů dvou znepřátelených rovin už nejde natočit nijak novátorsky, ten se plete. Zejména konec proto dodává celému snímku vskutku artový ráz. Byl jsem moc mile překvapen, jelikož samotná zápletka mě lehce nudila.



    Quote:
    Jednoho dne navrhne Zano své dívce Naïmě, aby se vydali přes Francii a Španělsko až do Alžírska a poznali tak zemi, odkud utekli kdysi před lety jejich rodiče do Francie. Zčista jasna se tyto dvě děti exilu vydají na cestu s jediným zavazadlem - hudbou. Duchem zcela svobodní se opájejí smyslností a temperamentem andaluského venkova, než se odhodlají překročit Středozemní moře. Od jednoho setkání k dalším, v rytmu techna i flamenka, projdou Zano s Naïmou cestu vyhnání v opačném směru. Konec cesty přinese kromě jistých deziluzí i nečekané poznání sebe sama

    Třináctý celovečerní film Tonyho Gatlifa 'Exil' je bez pochyby nejsmyslnějším ze všech jeho filmů. Film bez hranic, který stojí za vidění.



    Quote:
    Tony Gatlif se ve svém nejnovějším filmovém počinu vydává společně s hlavní hrdinkou Zingarinou, kterou ztvárnila vynikající Asia Argento, na cestu do Transylvánie, kde tato mladá Francouzka hledá svou ztracenou lásku, rumunského muzikanta Milana. Putuje po krajině se svou kamarádkou Marií a pátrá po muži, který ji ukradl srdce – když však potká neukotveného překupníka starožitností Čangala, její život se změní. Můžete se těšit na živelnou hudební složku filmu, ke které svými skladbami přispěl i samotný režisér. Film byl nadšeně přijat kritikou i publikem při uvedení na letošním festivalu v Cannes.



    Quote:
    V období 2. svetovej vojny kočuje po francúzskom vidieku rómska rodina s osirelým chlapcom Claudom, ktorého sa cestou ujala. Počas zastávky v mestečku sa dozvedia, že podľa nových zákonov je kočovanie zakázané. Starosta a učiteľka v miestnej škole sa im snažia pomôcť a zachrániť ich pred internáciou v tábore. Umožnia im usadiť sa v mestečku, napokon sú však sami uväznení. Túžba po slobode a zároveň všadeprítomné ohrozenie robia život Rómov v mestečku neznesiteľným. Jediné východisko vidia v tom, že sa opäť vydajú na cestu...









    bigsteven, pohee,

    + Pridaj vlastnu verziu tohto torrentu +


    Upozornenie:
    Ziadny zo zobrazených súborov sa nenachádza na tomto serveri. Server slúzi len k síreniu vlastnorucne vytvorených aplikácií, videí, hudby ai. Autori stránok nenesú ziadnu zodpovednost za zverejnené odkazy, komentáre a obsah súborov. Vsetky komentáre, odkazy, súbory ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi sem vkladáte na vlastnú zodpovednost. Autori stránok si vyhradzujú právo cenzúry odkazov, komentárov príp. súborov, ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi a dobrými mravmi. Dodrzujte pravidlá!




    Uploader
    24/06/2023 23.53.16
    This torrent is being monitored weekly. Plesa post a comment here if you need a restart. You can also post suggestions for future uploads.


    Back

    Na serveru se nenalézají zádne soubory. Za odkazy jsou výhradně zodpovědní uzivatelé a návstěvníci tohoto trackeru. Administrátor není zodpovědný za pridaný obsah ani za skody zpusobené uzivateli. Nesmíte pouzívat tuto webovou stránku pro distribuovaní nebo download zádného materiálu pokud nemáte povolení od príslusného vlastníka práv. Uzivatelé jsou zodpovědní za dodrzování těchto pravidel a podmínek. Owner má právo kdykoliv změnit pravidla tohoto trackeru.

    [ Script trval: 0.131 sec. ] - [ GZIP: disabled ]
    Je zhruba 08:49
    sql

    TOPlist