Tvoj účet nieje VIP.
Preto sú tvoje funkcie a možnosti značne obmedzené.
Pre aktiváciu VIP klikni sem.

Vaclav Sorel - Galaxia (2013)(CZ) | SkTorrent.eu

Cz-SkTorrent open Tracker, na volné zdieľanie súborov. Pridajte sa k našej komunite a získajte prístup k tisícom torrentov.

  • vysoká rýchlosť
  • úplne zdarma
  • prevažne Slovenská a Česká scéna
  • ste tu s nami už 10 rokov - Ďakujeme
  • Vitaj Guest (Login) Ako stahovat
    torrenty?
    Torrenty:
    v1 textová
    v2 obrázková
    Ako sa stat
    Uploaderom
    Online
    Filmy
    Forum
    Pravidlá
    SkTSocial
    BitTorrent
    klient
    Meno: Heslo:
    Zaregistrovat
    Po zaregistrovaní mozte volne stahovat
    Zabudol som heslo

    Vaclav Sorel - Galaxia (2013)(CZ) Názov:Vaclav Sorel - Galaxia (2013)(CZ) Hodnocení: Stiahnut
    Pozriet Online
    Kategória:Mluvené slovo - Velikost:77.6 MB BitTorrent klient
    Pridaný: Súbory:
    Skontrolován:2021-01-30 Peerov:8 (Seed: 8, Leech: 0)
    Zaner: Uploader:Uvidis, az ked budes
    VIP
    Kúp nám Pivo 1,10€

    Kúp nám Pivo
    Pridaj do zalozky
    Pridaj do zalozky




    Autor: Václav Šorel
    Interpret: Michal Pavlata, Jana Stryková, a další
    Žánr: Rozhlasová hra
    Jazyk: CZ
    Rok: 2013
    Formát: mp3
    Kvalita: Stereo, 256 kbps, 48000 hz
    Čas: 00:42:22


    Galaxia
     
    Václav Šorel. Rozhlasový seriál podle stejnojmenného legendárního komiksu z časopisu ABC. Režie Vlado Rusko.

    Osoby a obsazení: Petr (Michal Pavlata), Ma (Jana Stryková), Jaroslav Plesl, Jan Szymik, Zdeněk Hess, Stanislav Lehký a další

     Jeden z nejlepších komiksů, který byl v časopise ABC mladých techniků a přírodovědců publikován. Objevoval se na jeho zadní stránce pravidelně ve dvou ročnících, 1984 – 1985 a 1985 – 1986 a celkem tak vyšlo 48 pokračování.

    Byl jakýmsi symbolickým zakončením vzestupné kvality ábíčkovských seriálů, vyvrcholením „zlaté éry“, do které patří drahokamy Vzpoura mozků či Pod paprsky zářícího. Tato éra byla vlastně odstartována už hluboko v letech šedesátých, možná paradoxně uvedením Kulišáků Jaroslava Foglara (další z jeho, zřejmě nepříliš připomínaných, průkopnických činů), kteří nebyli ničím jiným, než reminiscencí Rychlých šípů. Viditelnou snahou redakce pak bylo úspěch Kulišáků jednak využít k uveřejňování dalších seriálů a také přenést ho do tvorby s pionýrskou tématikou (odtud vznik Strážců). Navíc doba konce šedesátých let přála komiksu u nás všeobecně. A na těchto základech pak vyrostla již výše zmiňovaná díla let sedmdesátých a osmdesátých. Je totiž pravdou, že vše, co se v ABC objevilo po Galaxii, už zdaleka nedosahuje vysoce postavené laťky. Ale to je jiná kapitola.
    Sci-fi tématika byla v ábíčkovských seriálech oblíbená. Někde více, jinde méně originální, ale většinou si držela vysoký standard a pokaždé příběh dokázal zaujmout. Ani Galaxia není výjimkou. Totiž: nic nového pod sluncem – havarovaná meziplanetární loď, dva přeživší kosmonauti, planeta ovládnutá zmutovaným, gigantickým, masožravým hmyzem (pokusy vědců, nukleární výbuch… ). Na těchto jednoduchých motivech je postaven celý scénář Václava Šorela, avšak příběh si udržuje silné napětí a nastoluje spoustu otázek. Tato atmosféra byla ještě vystupňována využitím situace, že čtenář si musí na příští díl počkat čtrnáct dní, do dalšího čísla ABC.

    Galaxia – ukázkaCelá story se rozdělena do dvou hlavních fází (které kopírovaly dva ročníky časopisu): první líčí zničení meteoru, opravu lodi a objev živé planety a druhá boj s hmyzem, záchranu lidí a únik zpět na loď. Vesmírná loď Galaxia tudíž fyzicky vystupuje jen v prvních sedmnácti dílech a pak až na jednom obrázku v díle posledním, osmačtyřicátém. Kreslíř František Kobík si přesto mohl do sytosti s vesmírným korábem vyhrát. Nabízí množství pohledů jak z exteriéru, tak zevnitř, takže se čtenář může podrobně seznámit s hibernačním sálem, řídícím centrem, velitelskou sekcí, průzkumnými sondami i nouzovou obranou. Nutno říci, že si s tím poradil bez větších potíží. A to platí i pro kresby orbitální laboratoře či měst a jejich hmyzích obyvatel na neznámé planetě (jejíž jméno zůstává až do konce utajeno). Podoba mimozemšťanů byla vyřešena prozaicky – vypadají jako lidé (kromě barvy očí a vlasů), takže si malíř mohl pohrát především s pavouky a mouchami, opět nepříliš odlišnými od pozemských.
    A v čem je tedy, i přes popisovanou všednost, ono kouzlo Galaxie? Právě pro skvělé spojení všech jednoduchých motivů, bez jediného slabého místa, jediné nelogičnosti či výrazné chvíle bez akce nebo napětí. Patřičně vygradovaný seriál navíc nepostrádá, jak bylo v oněch dobách zvykem i agitační poselství: pavouci jsou užiteční!!!

    Z Galaxie tam a zase zpátky

    Supermoderní vesmírná loď Galaxia chvíli před zničením: dráhu jí kříží obří meteorit a na palubě není nikdo, kdo by srážce zabránil. Ale přeci jen – dávnou, nevysvětlitelnou katastrofu, kvůli které zahynula téměř celá posádka, šťastnou náhodou přežili dva kosmonauti – Petr a Jan. Jeden z malých meteoritů, tvořící předvoj hlavního cvalíka, proráží stěnu Galaxie, vlétává do hibernačního sálu a svým nárazem do desky ručního ovládání probouzí Petra. Ten na poslední chvíli zabraňuje destrukci Galaxie a oživuje Jana. Po přijmutí faktu, že jsou jedinými živými bytostmi na palubě lodi, postupně opravují všechny škody a vinou černé dírou se dostávají do neznámé mlhoviny a dále do neznámého planetárního systému. Jedna z planet má příhodnou atmosféru a Jan s Petrem se rozhodnou sestoupit na její povrch. Tam je však nečeká nic veselého. Ihned po příletu nad pevninu je napadá obří hmyz podobný pozemským mouchám, město, které objevují je oblepeno pavoučími sítěmi a tak je jasné, kdo je tu vládcem… Zdejší obyvatelé přežívají v podzemních skladištích čekajíce, až si je odnesou mongové a jejich jedinou útěchou do budoucnosti je existence pevnosti v horách, která ukrývá zbraně. Do této nelehké situace přichází oba hrdinové. Postupně objevují podivné místní zvyklosti a z pavoučí kukly osvobozují první mezilidský kontakt – dívku Ma, jež je zavádí k jedné ze skomírajících skupinek. Je jasné, že všem se, i přes menší komplikace, podaří z podzemí prchnout a šťastně dosahují palubu Galaxie. A jelikož i tajnou pevnost v horách nadobro ovládli pavouci, odlétají hledat nový domov – planetu Zemi.

    Petr, Jan a ti další

    Petr – první pilot Galaxie. Jasně, logicky a střízlivě uvažující, vždy s optimistickým pohledem na věc.

    Jan – biolog z Galaxie. Také prošel kosmickým výcvikem, ale je to především vědec. Romantik, občas podléhá depresím a pesimismu, ale vždy se dokáže vzpamatovat a jednat ku prospěchu věci. Je zajímavé, že v celém příběhu nevystoupí ze svých těžkých skafandrů. Nevíme tedy v podstatě jak vypadají a jediné co z nich známe jsou obličeje – navíc zarostlé hustým plnovousem.

    Ma – byla prvním živým mimozemšťanem, kterého Petr s Janem kontaktovali. Osvobodili ji totiž z pavoučího smotku a vyfoukli tak ze spárů jisté smrti

    An – nejstarší ve skupině mimozemšťanů, přežívající v jednom ze skladišť. Chystá se na sebeobětování – podle pravidla se vždy nejstarší z nich vydává mongům, aby zabránil masakru ostatních.

    Ru – muž v plné síle, který se rozhodne postavit se hmyzu. Má štěstí – pomoc přichází.

    Na neznámé planetě

    Sangové – obří mouchy. Jsou masožravé – živí se lidmi – a jejich žihadla jsou smrtonosná

    Mongová – obří pavouci. Také masožraví, prudce jedovatí. Tkají pevné pavučiny, požírají sangy, ale nepohrdnou ani lidmi. Své oběti zamotávají do zámotků, které pak odnáší do svých hnízd. Jedinou účinnou zbraní, kterou proti nim mají lidé ve skladišti je chemický přípravek VAR.










    martinjc, hafohalina, Jenda1975, gurp, ENDY726, Machy71, Trismegistos, pepa49, luboskopavol, andre66, Miira, Venccc, KarelBohuslav, Ikitclaw, haseki,

    + Pridaj vlastnu verziu tohto torrentu +


    Upozornenie:
    Ziadny zo zobrazených súborov sa nenachádza na tomto serveri. Server slúzi len k síreniu vlastnorucne vytvorených aplikácií, videí, hudby ai. Autori stránok nenesú ziadnu zodpovednost za zverejnené odkazy, komentáre a obsah súborov. Vsetky komentáre, odkazy, súbory ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi sem vkladáte na vlastnú zodpovednost. Autori stránok si vyhradzujú právo cenzúry odkazov, komentárov príp. súborov, ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi a dobrými mravmi. Dodrzujte pravidlá!


    No comments...


    Back

    Na serveru se nenalézají zádne soubory. Za odkazy jsou výhradně zodpovědní uzivatelé a návstěvníci tohoto trackeru. Administrátor není zodpovědný za pridaný obsah ani za skody zpusobené uzivateli. Nesmíte pouzívat tuto webovou stránku pro distribuovaní nebo download zádného materiálu pokud nemáte povolení od príslusného vlastníka práv. Uzivatelé jsou zodpovědní za dodrzování těchto pravidel a podmínek. Owner má právo kdykoliv změnit pravidla tohoto trackeru.

    [ Script trval: 0.646 sec. ] - [ GZIP: enabled ]
    Je zhruba 10:17
    sql

    TOPlist