Tvoj účet nieje VIP.
Preto sú tvoje funkcie a možnosti značne obmedzené.
Pre aktiváciu VIP klikni sem.

World History CZ (6.) -Smrt Rolanda Freislera – fanaticky ječícího nacistického soudce – spiknutí s cílem zavraždit Hitlera | SkTorrent.eu

Cz-SkTorrent open Tracker, na volné zdieľanie súborov. Pridajte sa k našej komunite a získajte prístup k tisícom torrentov.

  • vysoká rýchlosť
  • úplne zdarma
  • prevažne Slovenská a Česká scéna
  • ste tu s nami už 10 rokov - Ďakujeme
  • Vitaj Guest (Login) Ako stahovat
    torrenty?
    Torrenty:
    v1 textová
    v2 obrázková
    Ako sa stat
    Uploaderom
    Online
    Filmy
    Forum
    Pravidlá
    SkTSocial
    BitTorrent
    klient
    Meno: Heslo:
    Zaregistrovat
    Po zaregistrovaní mozte volne stahovat
    Zabudol som heslo

    World History CZ (6.) -Smrt Rolanda Freislera – fanaticky ječícího nacistického soudce – spiknutí s cílem zavraždit Hitlera Názov:World History CZ (6.) -Smrt Rolanda Freislera – fanaticky ječícího nacistického soudce – spiknutí s cílem zavraždit Hitlera Hodnocení:N/A Stiahnut
    Pozriet Online
    Kategória:Dokument - Velikost:350.8 MB BitTorrent klient
    Pridaný: Súbory:
    Skontrolován:2024-04-22 Peerov:11 (Seed: 11, Leech: 0)
    Zaner:Dokumentarny,Historicky,Kratkometrazni,Valecny Uploader:Uvidis, az ked budes
    VIP
    Kúp nám Pivo 1,10€

    Kúp nám Pivo
    Pridaj do zalozky
    Pridaj do zalozky



    Smrt Rolanda Freislera – fanaticky ječícího nacistického soudce – spiknutí s cílem zavraždit Hitlera

    World History CZ

    Dabing-CZ
    Podtitulky-CZ
    Quality-1080p
    Audio-mp3

    ...20. července 1944, po neúspěšném pokusu o atentát na Hitlera v jeho letadle, se Claus von Stauffenberg a další spiklenci pokusili o atentát na Adolfa Hitlera ve Vlčím doupěti - jeho polním velitelství . Motivace se u jednotlivých spiklenců značně lišila a neměla by být posuzována pouze v kontextu holokaustu, protože řada spiklenců se na něm a dalších válečných zločinech sama podílela. Pro mnoho spiklenců měl atentát pragmatičtější cíl: zachránit Německo před katastrofální porážkou, kterou způsobilo Hitlerovo stále iracionálnější vedení války.

    V následujících dnech Hitler nařídil rozsáhlý hon na spiklence, který trval několik měsíců. V srpnu 1944 byli někteří ze zatčených pachatelů neúspěšného atentátu předvedeni před Freislera k potrestání. Hitler nařídil, aby ti, kteří budou shledáni vinnými, byli "oběšeni jako dobytek".
    Soudní jednání byla filmována, aby se mohla promítat německé veřejnosti v kinech, a zachycovala, jak Freisler vedl svůj soud; často střídal analytické výslechy obžalovaných s náhlými slovními výpady, při nichž dokonce z lavice křičel na obžalované urážky.
    V jednu chvíli Freisler křičel na polního maršála Erwina von Witzlebena, který se snažil udržet si kalhoty poté, co záměrně dostal starý, nadměrně velký oděv bez opasku: "Ty špinavý dědku, proč si pořád hraješ s kalhotami?"
    Obžalovaní však nikdy neztratili svou důstojnost.
    Závěrečná slova, která Erwin von Witzleben adresoval Freislerovi, prý zněla: "Můžete nás vydat katovi. Za tři měsíce vás rozhořčený a utrápený lid požene k odpovědnosti a zaživa vás potáhne blátem v ulicích."
    Caesar von Hofacker, vůdčí osobnost francouzského odboje, Freislera přerušil poté, co jím byl několikrát sám přerušen, slovy: "Teď buďte potichu, pane Freislere! Protože dnes jde o mou hlavu. Za rok půjde o vaši hlavu!"
    Když Freisler sarkasticky popisoval blížící se smrt generála Ericha Fellgiebela, Fellgiebel Freislerovi řekl: "Tak si pospěšte, pane prezidente, jinak budete pověšen dřív než my."

    Když byl hrabě Ulrich-Wilhelm Schwerin von Schwanenfeld, zmožený podmínkami svého věznění, přiveden k soudu bez opasku a kravaty, také se snažil zachovat si svou důstojnost. Prohlásil, že jeho odpor k Hitlerovi byl způsoben "mnoha vraždami v Německu i v zahraničí". Neustále byl přerušován rozzuřeným Freislerem, který ho nakonec překřičel a řekl mu: "Jste opravdu nechutný odpad!".

    Nakonec bylo zatčeno více než 7 000 lidí. Z nich 4 980, včetně von Witzlebena, von Hofackera, hraběte Schwerina von Schwanenfelda a generála Fellgiebela, bylo popraveno, často na základě chabých důkazů. Některé popravy byly vykonány do dvou hodin po vynesení rozsudku.

    Spravedlnost Freislera nakonec dostihla v únoru 1945.
    Existují dvě protichůdná svědectví o okolnostech Freislerovy smrti.

    Ráno 3. února 1945 vedl Freisler sobotní zasedání Lidového soudu, když na Berlín zaútočily bombardéry amerického vojenského letectva. Zasaženy byly vládní a nacistické budovy včetně říšského kancléřství, sídla gestapa, stranického kancléřství a Lidového soudu. Když Freisler uslyšel sirény náletu, urychleně přerušil jednání soudu a nařídil, aby vězně před ním odvedli do protileteckého krytu, sám však zůstal, aby před odchodem shromáždil spisy. V 11:08 zasáhla budovu soudu bomba, která způsobila částečné vnitřní zřícení, a zatímco Freisler byl zaměstnán svými dokumenty, uvolnil se zděný sloup. Sloup se zřítil na Freislera, který byl rozdrcen a na místě zabit. V důsledku zřícení sloupu dopadla na Freislerovo tělo také velká část soudní síně.

    Pod sutinami byly nalezeny rozdrcené a rozmačkané Freislerovy ostatky, které stále svíraly spisy, kvůli kterým zůstal pozadu.

    Jiná verze však uváděla, že tehdy 51letého Freislera zabil úlomek bomby, když se snažil utéct ze soudního dvora do protileteckého krytu. Poté vykrvácel na chodníku před Lidovým soudem v Berlíně.

    Luise von Benda, manželka generála Alfreda Jodla, o více než 25 let později vyprávěla, že v době, kdy bylo Freislerovo tělo přivezeno, pracovala v nemocnici v Lützowě. Při pohledu na Freislerovo tělo jeden z pracovníků nemocnice poznamenal: "To je boží soud." Nikdo další to nekomentoval.

    Freislerovo tělo bylo poté pohřbeno v rodinném hrobě jeho manželky v Berlíně. Jeho jméno není na náhrobku uvedeno.


       
       









    Milana, svedak, VladimírČepek,

    + Pridaj vlastnu verziu tohto torrentu +


    Upozornenie:
    Ziadny zo zobrazených súborov sa nenachádza na tomto serveri. Server slúzi len k síreniu vlastnorucne vytvorených aplikácií, videí, hudby ai. Autori stránok nenesú ziadnu zodpovednost za zverejnené odkazy, komentáre a obsah súborov. Vsetky komentáre, odkazy, súbory ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi sem vkladáte na vlastnú zodpovednost. Autori stránok si vyhradzujú právo cenzúry odkazov, komentárov príp. súborov, ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi a dobrými mravmi. Dodrzujte pravidlá!


    No comments...


    Back

    Na serveru se nenalézají zádne soubory. Za odkazy jsou výhradně zodpovědní uzivatelé a návstěvníci tohoto trackeru. Administrátor není zodpovědný za pridaný obsah ani za skody zpusobené uzivateli. Nesmíte pouzívat tuto webovou stránku pro distribuovaní nebo download zádného materiálu pokud nemáte povolení od príslusného vlastníka práv. Uzivatelé jsou zodpovědní za dodrzování těchto pravidel a podmínek. Owner má právo kdykoliv změnit pravidla tohoto trackeru.

    [ Script trval: 0.219 sec. ] - [ GZIP: disabled ]
    Je zhruba 23:24
    sql

    TOPlist