Tvoj účet nieje VIP.
Preto sú tvoje funkcie a možnosti značne obmedzené.
Pre aktiváciu VIP klikni sem.

Zbierka prikladov prvych filmovych klipov 1895 - 1928 | SkTorrent.eu

Cz-SkTorrent open Tracker, na volné zdieľanie súborov. Pridajte sa k našej komunite a získajte prístup k tisícom torrentov.

  • vysoká rýchlosť
  • úplne zdarma
  • prevažne Slovenská a Česká scéna
  • ste tu s nami už 10 rokov - Ďakujeme
  • Vitaj Guest (Login) Ako stahovat
    torrenty?
    Torrenty:
    v1 textová
    v2 obrázková
    Ako sa stat
    Uploaderom
    Online
    Filmy
    Forum
    Pravidlá
    SkTSocial
    BitTorrent
    klient
    Meno: Heslo:
    Zaregistrovat
    Po zaregistrovaní mozte volne stahovat
    Zabudol som heslo

    Zbierka prikladov prvych filmovych klipov 1895 - 1928 Názov:Zbierka prikladov prvych filmovych klipov 1895 - 1928 Hodnocení:N/A Stiahnut
    Pozriet Online
    Kategória:Filmy bez titulků - Velikost:11.1 GB BitTorrent klient
    Pridaný: Súbory:
    Skontrolován:2023-06-14 Peerov:0 (Seed: 0, Leech: 0)
    Zaner:Akcni,Dokumentarny,Horor,Kratkometrazni Uploader:Uvidis, az ked budes
    VIP
    Kúp nám Pivo 1,10€

    Kúp nám Pivo
    Pridaj do zalozky
    Pridaj do zalozky




    Quote:
    Studio Lumiere - 5 kratkych filmov 1895-1905


    Quote:
    Georges Melies - 22 filmov 1898-1909

    Georges Meliés byl muž, který je dodnes zcela po právu považován za vůbec prvního filmového tvůrce kinematografie a kouzelníka filmového plátna...

    Psal se rok 1895 a bratři Lumiérové si zrovna nechávají patentovat svůj nový vynález - kinematograf. Tenkrát to pro ně byla pouze technická zajímavost a vůbec nepředpokládali, že by se jejich vynález dal nějak obchodně využít nebo se dokonce stát zárodkem mocného průmyslu. Smysl kinematografie viděli Lumiérové hlavně v technickém zdokonalení a obohacení fotografie. Téměř všechny jejich filmy byly jen neinscenované reportáže z běžného života. Až právě Georges Meliés si povšimnul úžasných možností filmu a rozhodl se využít vynálezu k vytvoření zcela nového druhu fantastiky a filmových triků.

    Již od útlého mládí tíhnul Meliés ke všemu novému a pokrokovému, zajímala ho hlavně moderní věda a své první nesmělé umělecké krůčky uskutečňoval tím, že zveřejňoval karikatury v pokrokovém satirickém časopise La Griffe. Ze všeho nejvíce ho ale lákal kouzelný svět divadla, kde také naplno začal svou kariéru umělce. Zanedlouho si dokonce kupuje své vlastní divadlo, ve kterem je režisérem, producentem a hercem zároveň. V době, kdy se stal ředitelem divadla, právě bratři Lumiérové zkoušeli své první filmové projekce a to jemu, člověku otevřenému všemu novému nemohlo uniknout. Zpočátku se na kinematograf díval jen jako na doplnění svého divadelního repertoáru, avšak netrvalo dlouho a zázračný přístroj, který zachycoval obrazy ze života, ho nadobro očaroval a nadchnul a on si uvědomil, co všechno by mohl s tímto vynálezem dokázat a jak netušené obzory se před ním otvírají.

    A tak se v roce 1897 v Montreuil u Paříže rodí první filmové studio, něco na způsob divadelního jeviště, vybaveného technikou fotografického ateliéru. V tomto studiu, které bylo v roce 1906 přestavěno a modernizováno, také Meliés natočil všechny svoje snímky, z nichž největší úspěch zaznamenaly CESTA NA MĚSÍC, CESTA DO NEMOŽNA a DOBYTÍ POLU. Meliés byl zručným řemeslníkem a zároveň umělcem, kerý si dokázal dělat všechno sám - od režiséra, scénáristy, až po kameramana a výtvarníka. Jeho filmy se vyznačovaly mimořádnou fantazií ve volbě témat a bohatství technického řešení. V jeho snímcích bylo mnoho racionalismu minulého století, jehož klasickým představitelem v literatuře byl třeba Jules Verne.

    Georges Meliés byl jeden ze zásadních tvůrců, který přispěl k rozvoji filmového umění a udělal tak v této oblasti mohutný krok vpřed. Byl to právě on, kdo objevil desítky triků, z nichž některé se používají dodnes. Zavedl také barvu, když sám ručně koloroval okénka na filmu a také vypracoval prakticky celou teorii filmového herectví. Údobí Meliésovy tvorby však netrvalo příliš dlouho, jelikož mnoho dalších nadšenců po něm začalo kopírovat a později zdokonalovat jeho styl práce. Další velkou ranou pro něj bylo zavedení půjčoven a druhou pak koncentrace velkých produkčních společností. Meliésovou smůlou bylo, že nepochopil zákony právě se rozšiřujícího filmového trhu a to předznamenalo definitivní konec jeho umělecké kariéry.

    V roce 1912, kdy Meliés točí jeden ze svých nejlepších snímků DOBYTÍ POLU, už filmový trh začínají zaplavovat italské historické velkofilmy a sentimentální melodramata a to znamená konec jeho kariéry. Georges Meliés, muž který se stal prvním režisérem v historii kinematografie, nakonec končí zcela nedoceněn a zapomenut jako pouliční prodavač na jednom pařížském předměstí...


    Quote:
    Louis Feuillade


    Quote:
    - 14 kratkych filmov 1907-1913


    Quote:
    - serial Fantomas 1913 (approx 5 x 60 min)


    Quote:
    - serial Les Vampires 1915 (approx 5 x 30 min + 5 x 50 min)

    Feuillade bývá označován za vůbec nejplodnějšího filmového režiséra. Již v závěru dospívání projevoval hluboký zájem o literaturu a vytvořil řadu dramat a estrádních programů. Jeho básně se sem tam objevily v místních novinách; reputaci si získal za články věnované býčím zápasům. Ve dvaceti jej rodiče poslali na studia do katolického semináře v Carcassonne, odtud snad pramení pozdější "gotická stylizace" jeho děl. Jeho životopisec Francis Lacassin (1931-2008) se domnívá, že "zvláštní, surrealistické záblesky anarchie, které spatřujeme v jeho dílech, se dají vysvětlit jako jakýsi druh nevědomé vzpoury, kterou držel na uzdě ve svých snech - filmech."

    V letech 1891-1895 absolvoval povinnou vojenskou službu a oženil se s Jeanne-Leontine Jaujou. Po smrti rodičů, v roce 1902, se s literárními ambicemi vrátil do Paříže, kde se mu však první léta vedlo bídně. Začátkem roku 1905 začal nabízet vlastní scénáře společnosti Gaumont. Umělecká ředitelka společnosti (a první režisérka filmové historie) Alice Guy-Blaché je nejen zakoupila, ale pozvala také Feuilladeho, aby si je osobně režíroval. S ohledem na finanční těžkosti a nutnost zaopatřit rodinu však režisérský post odmítl a pokračoval v práci žurnalisty.

    V roce 1906 získal dostatek sebedůvěry a vrhl se na režii vlastních projektů, převážně komedií. Rok nato se Guy-Blaché odebrala do Spojených Států a uměleckým ředitelem Gaumontu se stal právě Feuillade. Pro společnost pracoval až do roku 1918; ve stejné době se věnoval také vlastní tvorbě. Na konci života odhadoval, že jeho vlastní dílo obnáší přes sedm set filmů (když začínal točit, tak délka filmu zřídka přesahovala deset minut). V jeho filmografii nalezneme všechny možné žánry: trikové věci po vzoru Mélièse, komedie, měšťácká, historická a biblická dramata, mystérie i dobrodružné snímky.

    Jeho talent však nejlépe vynikl ve filmových sériích: prvním mistrovským kouskem, výsledkem dlouhé přípravy, byla pětidílná krimi série o Fantomasovi (1913-1914). Je to současně první větší dílo, které později moderní kritika označila nálepkou "fantasy realismus" nebo "sociální fantasy", a to z literárního i filmového hlediska. K jeho dalším známým sériím patří LES VAMPIRES (1915) a JUDEX (1916). Feuillade je považován za tvůrce řady thrillerových postupů, které později proslavili např. Fritz Lang nebo Alfred Hitchcock.


    Quote:
    7 surrealistckych filmov (1923-1928)


    Quote:
    autori: Rene Clair, Man Ray, Marcel Duchamp, Fernand Leger, Germaine Dulac


       























    margharethe, pohee,

    + Pridaj vlastnu verziu tohto torrentu +


    Upozornenie:
    Ziadny zo zobrazených súborov sa nenachádza na tomto serveri. Server slúzi len k síreniu vlastnorucne vytvorených aplikácií, videí, hudby ai. Autori stránok nenesú ziadnu zodpovednost za zverejnené odkazy, komentáre a obsah súborov. Vsetky komentáre, odkazy, súbory ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi sem vkladáte na vlastnú zodpovednost. Autori stránok si vyhradzujú právo cenzúry odkazov, komentárov príp. súborov, ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi a dobrými mravmi. Dodrzujte pravidlá!




    Uploader
    24/06/2023 23.54.54
    This torrent is being monitored weekly. Plesa post a comment here if you need a restart. You can also post suggestions for future uploads.


    Back

    Na serveru se nenalézají zádne soubory. Za odkazy jsou výhradně zodpovědní uzivatelé a návstěvníci tohoto trackeru. Administrátor není zodpovědný za pridaný obsah ani za skody zpusobené uzivateli. Nesmíte pouzívat tuto webovou stránku pro distribuovaní nebo download zádného materiálu pokud nemáte povolení od príslusného vlastníka práv. Uzivatelé jsou zodpovědní za dodrzování těchto pravidel a podmínek. Owner má právo kdykoliv změnit pravidla tohoto trackeru.

    [ Script trval: 0.205 sec. ] - [ GZIP: disabled ]
    Je zhruba 07:43
    sql

    TOPlist